Mee in één minuut: Bpost hervat werk, Neil Young verliest woning aan brand, rechter voetbalschandaal vervangen

© Mee in één minuut: 12 november

Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.

eeve

Hans Rieder, advocaat van de veelbesproken scheidsrechter Bart Vertenten, heeft zijn slag thuisgehaald: onderzoeksrechter Joris Raskin, die het fraudeonderzoek in het Belgische voetbal leidt, moet vervangen worden.

Groen en SP.A hebben de gesprekken voor een nieuw stadsbestuur in Gent stopgezet. Het kartel wil nu zelf met een eigen formateursnota komen en die voorleggen aan Open VLD.

Bij Bpost is de staking na vier dagen afgelopen. Het werk wordt maandagavond hervat, een akkoord is er echter nog niet.

Filip Dewinter (Vlaams Belang) is jarenlang adviseur geweest bij een vzw die door de Staatsveiligheid verdacht wordt van Chinese spionage. Siegfried Bracke (N-VA) maakte het dossier over aan de Brusselse procureur-generaal. Dewinter zelf ontkent dat hij voor een spion werkte.

De dodentol van de bosbranden in Californië is al opgelopen tot 31, duizenden woningen zijn verwoest. Zo ook het huis van Neil Young. De 73-jarige rocker schrijft nu dat het "tijd is voor een afrekening met onze leider".

Vlaams parlementslid Christian Van Eyken en zijn vrouw zijn in verdenking gesteld voor sabotage van informaticamateriaal en het vernietigen van bewijsmateriaal in de aanloop naar hun moordproces.

Amper de helft van alle studenten haalt nog binnen de vijf jaar zijn bachelordiploma. En dat ­cijfer daalt aan elke universiteit. "Te veel studenten verteren de overgang uit het middelbaar slecht", klinkt het.

Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!