De afscheidnemende Hendrix kreeg een applausvervanging.© Serge Minten

Plus ArtikelMannen Top Divisie 2A Stevoort-Sprimont 85-81

Feestavond in Stevoort: Hendrix en Bangels nemen afscheid met overwinning tegen Sprimont

Stevoort -

Met een nipte, maar verdiende, zege tegen Sprimont sloot Stevoort zaterdag het seizoen af. Hoogtepunt van de avond was echter het afscheid van Roel Bangels en Martijn Hendrix, dat tot in de late uurtjes doorging.

Raf Comans

De verzameling aan ex-klasgenoten, -ploegmaats en -coaches die Martijn Hendrix kwamen uitzwaaien, zorgde voor een bomvolle sporthal. De speler van Stevoort verhuist naar de Verenigde Staten om er in een geloofsgemeenschap te gaan wonen. Hendrix leek wel extra gemotiveerd uit de kleedkamer te zijn gekomen: met drie driepunters zette hij zijn ploeg meteen op weg naar een maximumvoorsprong van 21 punten (17’, 47-26). Sprimont gaf zich niet gewonnen en naderde via Franck (25), Meunier (17) Wuidar (10) en Titeca (10) in de slotminuut tot 84-81. Uitgerekend Hendrix stelde met een vrijworp op 5,5 seconden van het einde de zege veilig. Met een applausvervanging werd het feest ingezet.

© Serge Minten

Applausvervanging

“In deze wedstrijd kregen we hetzelfde verhaal als in de heenmatch”, besefte Mathijs Wirix, die zaterdag weer een begenadigde dag had. “Dit is hetzelfde verhaal als in de heenmatch. Daar stonden we 20 punten voor en verloren we uiteindelijk nog. Maar ik had vandaag nooit het gevoel dat we nog onderuit zouden gaan. We hadden de match onder controle, maar we mogen ze nooit zo laten terugkomen.”

De afscheidnemende Roel Bangels pinkte een traantje weg nadat hij gehuldigd werd. “Het is een beetje dubbel vandaag. Ik heb hier heel graag gespeeld en mooie momenten beleefd. Ik was hier thuis, voelde me een deel van de familie. Het is spijtig dat het nu stopt. Definitief? Dat is toch wat ik nu denk. Maar wie weet als ik het te erg mis? Het is alleszins mooi om af te sluiten met een overwinning tegen Sprimont, toch een goede ploeg.”

Martijn Hendrix was het volledig eens met zijn ploegmakker en vond het “een perfect afscheid”. “We nemen een verschroeide start waardoor de sfeer in de zaal er direct inzat. Over het algemeen was het een mooie wedstrijd. Toen we een dipje hadden, hield Sprimont de spanning erin. Maar het is mooi dat ik kan afsluiten met een vrijworp en een applausvervanging. En nu is het tijd om te genieten. Hoe snel ik het ga missen? Morgen al. (lacht hartelijk)

© Serge Minten

Elfde plaats

Met deze overwinning eindigt Stevoort op de elfde plaats. “We zijn goed aan het seizoen begonnen, maar nadat Marten Ceyssens uitviel hadden we het heel moeilijk. Bryan Geladé kwam ons versterken. Daarna speelden we beter, maar ook hij viel uit”, evalueert coach Gianni Leenen het seizoen. “Volgend jaar? Als we Ceyssens en Geladé recupereren en met Montanari als versterking, denk ik dat volgend seizoen een vijfde plaats haalbaar is.”

Quarters: 34-17, 20-23 (54-40), 19-24 (73-64), 12-17.

STEVOORT: MAESEN 2+8, HENDRIX 9+7, FROYEN 7+4, BORTELS 8+2, WIRIX 15+9, Leenen 0+0, Bangels 3+0, Schepers 0+0, Gruyters 2+0, Bonneux 9+0.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer