De rotonde Berkenrijslaan-Pastoor Bauwenslaan wordt vernieuwd. De werken duren tot 20 september.© District Wilrijk

Rotonde Berkenrijslaan-Pastoor Bauwenslaan vernieuwd: “Veiligere fietspaden en aansluiting op omliggende straten”

Wilrijk -

De rotonde Berkenrijslaan-Pastoor Bauwenslaan is aan een opfrisbeurt toe. Daarom vernieuwt district Wilrijk de rotonde, de fietspaden en de aansluiting met de omliggende straten. Bij de heraanleg houdt men ook rekening met ontharden en vergroenen.

Het vernieuwen van de rotonde moet de verkeersveiligheid verhogen. “We vernieuwen en optimaliseren de fietspaden. De oversteken worden veiliger”, klinkt het bij district Wilrijk. “We voorzien ook een vernieuwde aansluiting met de zijstraten. Voor de aansluiting met de Bosheidelaan wordt er rekening gehouden met de toekomstige aanleg van een fietsstraat.”

Ook de verlichting wordt vernieuwd. “En we optimaliseren de blindengeleiding. Bij de heraanleg wordt in de keuze van materialen rekening gehouden met de doortocht van zwaar verkeer. Zo wordt de duurzaamheid van de rotonde verhoogd.”

Daarnaast wil het district van deze heraanleg gebruikmaken om extra te ontharden. “Steeds vaker krijgen we te kampen met hevigere regenbuien, aanhoudende droog en hitte. Gelukkig kunnen we ons voorbereiden door in te zetten op minder verharding, meer groen en meer wateropvang. We voorzien vier bomen die zorgen voor verkoeling. Rondom de rotonde worden plantvakken aangelegd voor extra groen.”

“De parkeerplaatsen op de middenstrook grenzend aan de rotonde die verdwijnen in dit ontwerp, worden gecompenseerd bij de aanleg van de fietsstraat aanpalend aan de rotonde”, klinkt het tot slot.

De werken startten dinsdag en zijn normaal gezien op 20 september afgerond.

 (JABA)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER