De gemeente Kasterlee koopt het terrein van SK Kattenberg op Hulst in Kasterlee aan.© RR

Gemeente koopt terrein van SK Kattenberg aan: “Vereniging brengt mensen samen”

Kasterlee -

Het gemeentebestuur van Kasterlee koopt het voetbalterrein met daarop een kantine van SK Kattenberg op Hulst in Kasterlee aan voor net geen 134.000 euro. “SK Kattenberg zal het terrein en het lokaal met eigen middelen renoveren”, zegt Walter Van Baelen (CD&V), schepen van Sport.

SK.Kattenberg is niet alleen een voetbalclub, maar de vereniging zet zich ook in voor het buurtleven in Hulst in Kasterlee. De club organiseert geregeld sportieve activiteiten waaronder voetbaltrainingen en toernooien. Ook andere sport- en socio-culturele verenigingen maken gebruik van het lokaal.

Het voetbalterrein met kantine van SK Kattenberg stond al enige tijd te koop. Daarom contacteerde het comité van de club de gemeente Kasterlee met de vraag om de infrastructuur veilig te stellen voor de toekomst. De gemeenteraad van dinsdag gaf groen licht voor de aankoop voor net geen 134.000 euro.

Renoveren

“De aankoop zal SK Kattenberg toelaten om het terrein en de kantine met eigen middelen te renoveren. Dit zal de sportieve activiteiten van de vzw een boost geven”, zeggen schepenen Walter Van Baelen en Rob Guns (CD&V). “Daarnaast kunnen de buurtbewoners ook meegenieten. De kantine wordt vaak gehuurd voor babyborrels en andere feesten.”

Voor het lokaal bestuur is ‘de Kattenberg’ een mooi voorbeeld van hoe een sportieve vereniging de buurtwerking kan versterken. “De vereniging brengt mensen samen en bevordert de sociale cohesie”, benadrukt burgemeester Ward Kennes (CD&V). “Het past helemaal in ons beleid voor een warm en sociaal Kasterlee om SK Kattenberg te ondersteunen in haar werking. De terreinen zijn gelegen aan een nieuwe wijk met veel kinderen. Intussen is de club al gestart met de renovatie van de gebouwen.”  (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kasterlee