Rectorverkiezing UGent: Raeymaeckers en De Baets trekken kandidatuur in

© fvv

© fvv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Uitdagersduo Karin Raeymaeckers en Patrick De Baets trekken hun kandidatuur voor de rectorverkiezing aan de UGent in. Dat betekent dat Rik Van de Walle zo goed als zeker rector wordt, al moet hij volgende week wel nog een meerderheid van de stemmen binnenhalen.

Tuly Salumu

In een hernomen achtste stemronde voor rector- en vicerectorverkiezingen aan de UGent behaalde geen van beide kandidaat-duo’s vandaag de vereiste tweederdemeerderheid. Het duo Karin Raeymaeckers en Patrick De Baets bleven steken op 39,75%, terwijl Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe 60,25% van de stemmen binnenhaalden. Daardoor moest maandag een tweede ronde volgen.

Bij die tweede ronde volstaat een gewone meerderheid, en dus lag de weg al open voor Van de Walle en Van Herreweghe. Raeymaeckers en De Baets gooien nu al de handdoek in de ring.

Toch zal volgende week nog gestemd moeten worden. Van de Walle en Van Herreweghe kunnen daarbij enkel nog het rector- en vicerectorschap mislopen als ze geen meerderheid halen of een meerderheid blanco stemt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen