Marc Brys reageert op nieuwe ontwikkelingen in Kameroen: “Ben ik ontslagen? Dat lijkt me fake news”

De soap rond Marc Brys duurt voort. Na het tumult rond zijn aanstelling als bondscoach van Kameroen heeft de voetbalbond gisteren in een communiqué laten verstaan dat de Antwerpse coach samen met zijn volledige technische staf werd geschorst omdat hun aanstelling niet wettig is verlopen. Brys laat zich echter niet intimideren.

kofr

LEES OOK. Avontuur nog voor eerste wedstrijd voorbij? “Marc Brys ontslagen als bondscoach van Kameroen”

Op 8 april ondertekende Marc Brys zijn contract als bondscoach van Kameroen. De 61-jarige coach had daarvoor een akkoord bereikt met de Minister van Sport Narcisse Mouelle Kombi. Opvallende afwezige tijdens de ondertekeningsceremonie was bondsvoorzitter Samuel Eto’o, die de keuze voor Brys als bondscoach niet steunde. Sterker nog: hij voelde zich gepasseerd in de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester voor de nationale ploeg en noemde de aanstelling van Brys illegaal. Er barstte een machtsstrijd los in Kameroen, maar de voorbije weken ging de storm opnieuw liggen. Brys maakte intussen ook zijn eerste voorselectie bekend voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kaapverdië en Angola.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar dinsdag ontplofte er een nieuw bommetje in Yaoundé. Fécafoot, de Kameroense voetbalbond, maakte in een officieel statement bekend dat de volledige technische staf van de Ontembare Leeuwen, met aan het hoofd Marc Brys, met onmiddellijke ingang werd geschorst. Volgens bondsvoorzitter Eto’o was er nooit een wettelijk en reglementair kader om Brys en zijn technische staf aan te duiden. Er werd links en rechts zelfs over een ontslag gesproken.

Brys is zich zelf van geen kwaad bewust. “Ben ik ontslagen? Dat lijkt me fake news”, laat hij in een korte reactie weten. Hij heeft dan ook nog niets vernomen over een eventuele schorsing, laat staan van een ontslag. Brys verwacht nog altijd dat hij begin juni zijn debuut zal maken als bondscoach van Kameroen.

LEES OOK. Fake news of niet, de farce rond Marc Brys bij Kameroen duurt voort

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands