De Israëlische zangeres Netta na haar overwinning op het Songfestival in Lissabon.
Volledig scherm
De Israëlische zangeres Netta na haar overwinning op het Songfestival in Lissabon. © EPA

Gaat het Eurovisiesongfestival volgend jaar wel door in Israël? "Landen dreigen met boycot"

Het is nog maar de vraag of het Eurovisiesongfestival volgend jaar wel in Israël plaatsvindt. Achter de schermen is er druk overleg tussen de Israëlische omroep Kan en de European Broadcasting Union (EBU) omdat diverse landen zouden hebben gedreigd met een boycot, meldt de Israëlische zender Channel 10.

20 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Geen probleem als het songfestival in Israël zou doorgaan, maar een boycot zou absoluut gerechtvaardigd zijn als ze het in Jeruzalem laten doorgaan. De kreet "volgend jaar in Jeruzalem" van Netta, het eerste dat ze zei na haar overwinning, was puur provocatie! Ik begrijp trouwens nog altijd niet waarom dat onding gewonnen heeft: het was zonder meer het slechtste "lied" (of beter: gekakel) van het hele festival.
  • amir alispago

    6 jaar geleden
    Wow,ik zag die woord al komen " antisemitic" En het duurde niet lang. Waarschijnlijk door een van "uitverkorenen" maar onder een "kunst-naam "
  • danny braun

    6 jaar geleden
    waarschijnlijk weet IJsland dat ze het toch zullen verliezen. Wie boycot naar Israël is zich waarschijnlijk bewust van wat er gaande is in het Midden-Oosten. Ik vraag me af of ze Syrië boycotten? of Saoedi-Arabië omdat vrouwenrechten ... ik betwijfel het. Dit zijn A: Anti semitic B: faultering to press van frauduleuze organisaties zoals BDS. Hoe dan ook, meng geen politiek en kunst.
  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    Ik vind dat elk land een boycot moet doen. Israël verdient niet beter met hun oorlogszuchtige houding.
  • vanessa ghesquiere

    6 jaar geleden
    Het enige land daar dat opkomt voor de rechten van homo's en andere minderheden gaan ze boycotten maar in landen die kindhuwelijken toestaan en waar verkrachters met hun slachtoffers kunnen trouwen daar willen ze maar geld in blijven pompen. de hypocrisie is hoog in de EU en het is duidelijk dat de EU israel haat en ik hoop dat ze hun lesje nog gaan leren hier want israel heeft het recht om zijn land te beschermen.