Direct naar artikelinhoud
Frankrijk

Zeker 8 gewonden bij explosie in Lyon, politie houdt klopjacht op verdachte

De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.Beeld REUTERS

Na de explosie in een voetgangerszone in de zuidoost-Franse stad Lyon is de politie met man en macht op zoek naar de verdachte. Dat meldt een politiewoordvoerder. De antiterreursectie van het parket van Parijs is op de zaak gezet. Zeker 8 mensen raakten gewond, maar niemand is in levensgevaar.

De ontploffing zou plaatsgevonden hebben rond 17.30 uur in het centrum van de stad. De explosie is waarschijnlijk veroorzaakt door een bompakket, zo meldt het parket. 

Volgens de Franse president Emmanuel Macron is er sprake van een aanslag. Dat zei hij in een interview met een Franse YouTube-ster. “Er is een aanslag gepleegd in Lyon”, zo liet Macron weten bij Hugo Travers. “Het is niet aan mij om een balans op te maken, maar vooralsnog zijn er geen dodelijke slachtoffers.”

De politie heeft bevestigd dat er zeker 8 gewonden zijn gevallen, maar bronnen dichtbij het onderzoek spreken inmiddels al van 13 gewonden, van wie er 11 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Volgens Denis Broliquier, burgemeester van het 2de arrondissement, is een van de gewonden een meisje van 8 jaar.

Twitter bericht wordt geladen...

Gevlucht op fiets

De omgeving van het incident is door de politie afgesloten. Iedereen die in de buurt woont, is geëvacueerd. Frans minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner heeft naar aanleiding van het incident overal in Frankrijk extra beveiliging bevolen.

De politie houdt intussen een klopjacht op de vermoedelijke dader. Volgens lokale media zou die op een fiets gevlucht zijn. Een bron dichtbij het onderzoek sprak van een man van 30 à 35 jaar die zich in de buurt ophield op het moment van de feiten. 

Gevlucht op fiets
Beeld AFP

Twitter bericht wordt geladen...

Gevlucht op fiets
Beeld AFP

Twitter bericht wordt geladen...