VS geeft foto’s vrij van kinderen in opvangcentra

© AFP

© US BORDER PATROL

© US BORDER PATROL

© US BORDER PATROL

© US BORDER PATROL

thumbnail: null
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De regering van Trump voert een beleid van nultolerantie tegenover illegale immigratie. Dat wil zeggen dat ouders die illegaal de Amerikaanse grens oversteken, worden opgepakt. De kinderen worden apart opgevangen in specifieke centra. De grenspolitie heeft foto’s vrijgegeven van zo’n opvangcentrum in Texas.

mg

De beelden zijn genomen in een oude Walmart-supermarkt in McAllen, Texas. Op dit moment verblijven er 1.100 migranten, zowel volwassenen als kinderen.

Een aantal journalisten en Democratische politici mochten het opvangcentrum bezoeken, maar werden verboden foto’s of video’s te maken. Ze kwamen naar buiten met verhalen van kinderen die opgesloten zaten in kooien. Er waren geen bedden voorzien, enkel dunne matrassen en warmhoudfolie, geen dekens.

De grenspolitie heeft nu zelf foto’s verspreid over de toestand in het centrum. Volgens het personeel worden mensen er niet langer dan drie dagen vastgehouden, maar volgens politici vertelden getuigen dat ze er al meer dan zeven dagen verbleven.