De wolf werd de voorbije dagen al verschillende keren gezien in het noorden van de provincie Antwerpen.
Foto: Welkom Wolf

Zwervende wolf doodgereden in Zoersel: "Dichte wegennet is hem fataal geworden"

De wolf die in het noorden van de provincie Antwerpen rondliep, is doodgereden in Zoersel. "Hij zat vast tussen het kanaal en de snelweg en raakte niet meteen weg, helaas met fatale afloop", vertelt Edouard Geelhand van Welkom Wolf.

"We kregen al sinds zondag meldingen van een wolf die rondliep in de regio, in Hoogstraten en Sint-Job-in-'t-Goor, en vanmiddag kregen we dan helaas de melding van de aanrijding", vertelt Edouard Geelhand van Welkom Wolf. "Het is in een rustige straat in Zoersel gebeurd, maar volgens de politie passeert hier wel veel sluipverkeer omdat de straat tussen 2 drukke verbindingswegen ligt. Er zijn ook weinig vluchtmogelijkheden omdat er hier overal omheiningen zijn."

Veilige oversteekplaatsen

"Het is niet de eerste keer dat er een wolf wordt aangereden, en dit komt niet helemaal onverwacht", zegt Geelhand. "We kunnen er weinig aan doen, want we weten meestal pas met vertraging waar de wolf zich bevindt en Vlaanderen heeft een heel druk wegennet. Dankzij de waarnemingen en ons meldpunt weten we voor de gevestigde wolven wel vaak waar ze wegen oversteken, en op die plekken proberen we wel samen met de beleidsmakers veilige oversteekplaatsen te voorzien."

De doodgereden wolf is opgehaald door het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek. Daar wordt hij onderzocht. Later zal er bij het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek een autopsie gebeuren.

De wolf werd aangereden in een straat waar volgens de politie veel sluipverkeer passeert.

Meest gelezen