De Fransman Pierre Mariani stond tussen 2008 en 2012 aan het hoofd van de Frans-Belgische bank Dexia.  Oud-premier Jean-Luc Dehaene (1940-2014) werd voorzitter van de raad van bestuur. Dexia ging in 2011 ten onder. Foto uit 2011.
Volledig scherm
De Fransman Pierre Mariani stond tussen 2008 en 2012 aan het hoofd van de Frans-Belgische bank Dexia. Oud-premier Jean-Luc Dehaene (1940-2014) werd voorzitter van de raad van bestuur. Dexia ging in 2011 ten onder. Foto uit 2011. © Photo News

Parket ziet geen reden om Dexia te vervolgen

De kans is reëel dat het al jaren aanslepende strafonderzoek naar de val van Dexia en zijn gewezen topman Pierre Mariani op niets uitdraait.  Het Brusselse parket vraagt de raadkamer alle betrokkenen buiten vervolging te stellen. Dat schrijft De Tijd vandaag en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. 

12 reacties

  • Kenny brusseel

    5 jaar geleden
    hoeveel hebben ze betaald voor hun niet te vervolgen
  • Marc Van der Vloedt

    5 jaar geleden
    Ze zouden een te "zwaar" staatsbelichaming moeten opgraven ?
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Dat wist iedereen reeds lang. Nog zo’n geval van speciaal volk dat imuun is voor misdrijven en veroordelingen. Belistan aan de noordzee !!
  • Sandra Van Heyste

    5 jaar geleden
    Wie zijn ogen sluit ziet niets.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Wat een verrassing, prioriteit is zwart werk. Hoe meer je foefelt en steelt hoe meer ze je met rust laten, voorbeelden zijn legio.