De jury van ‘Taart van het Jaar’: Linde Merckpoel, Jelle Beeckman, Regula Ysewijn. Peter Van de Veire mag uit de taart springen.© Radio 2

Radio 2 brengt lekkerste taarten van hele provincie samen in Lier, passanten mogen proeven

Wie van een zoete taart houdt en het allerbeste wil proeven, maakt zaterdag een ommetje langs het Felix Timmermansplein in Lier. Daar wordt vanaf 12u de provinciale selectie uitgestald van de grote Radio 2-wedstrijd ‘Taart van het Jaar’.

Soortgelijke preselecties worden gehouden in Aalst, Kortrijk, Sint-Truiden en Grimbergen. De grote finale vindt een week later plaats bij keukenbouwer Eggo in Aartselaar. Daar komen Linde Merckpoel, Regula Ysewijn en Jelle Beeckman het smakelijke eindoordeel vellen.

Het hele idee van wedstrijd Taart van het Jaar begint in het hart en het hoofd van de Vlaamse thuisbakker. In vele families circuleert dat unieke recept waar met kaneel, frambozencoulis of amandelschilfers wordt getoverd. Of waar de biscuit met een scheutje lokale likeur is gepimpt. Wie weet zit daar wel een heel mooi verhaal achter, en gaan bakgeheimen al generaties mee. Het zijn die smaken, krokantjes, zuurtjes én verhalen die Radio 2 zoekt.

Vlijtige thuisbakkers mogen hun (zoete!) trots met Radio 2 delen op een uploadpagina (zie onderaan). Dat kan nog nét, tot vrijdag 26 april. Radio 2 nodigt dan de twintig tofste bakkers uit om naar de eerste selectie te komen.

Peter Van de Veire. De wedstrijd loopt in samenwerking met zijn ochtendshow Goeiemorgen, morgen.© Radio 2

Op dat proefevent, zaterdag dus tussen 12 en 16u op het Felix Timmermansplein in Lier, mogen alle voorbijgangers de deelnemende taarten uit onze provincie proeven en quoteren. De vijf finalisten uit de Vlaamse provincies, die alvast een keukenrobot winnen, zijn vervolgens welkom bij Eggo Aartselaar op vrijdag 3 mei. Daar komen de pro’s op het toneel. De Antwerpse Regula Ysewijn bijvoorbeeld heeft al een rijtje boeken op haar palmares over keukengeheimen en (familiaal) bakplezier, en jureert ook in Bake Off Vlaanderen op GoPlay.

Ook Linde Merckpoel en de Gentse kok Jelle Beeckman zullen hun vorkje bovenhalen en een eindscore uitreiken. Voor de eindwinnaar voorziet Radio 2… een hele uitgeruste keuken. De hele campagne Taart van het Jaar verloopt in samenwerking met Goeiemorgen, Morgen, de ochtendshow van Peter Van de Veire op Radio 2.

Hier de uploadpagina voor wie nog een taart wil insturen. Nationale proefdag Taart van het Jaar, zaterdag 27 april, Felix Timmermansplein, Lier.

 (ph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners