© pdr

Ploeggenoten brengen eerbetoon aan ‘kapitein Jack’ (9), die omkwam bij gezinsdrama

Wijnegem is het familiedrama waarbij Dominique Verelst, samen met haar twee kinderen Jamie en Jack, door haar echtgenoot Peter Pandelaers werd vermoord, nog niet vergeten. Zo kreeg U10-spelertje Jack van zijn ploeggenoten en begeleiders afgelopen zaterdag een passend eerbetoon.

jaa

Op de terreinen van Kon. Voetbalclub Wijnegem vond zaterdag het Kapca jeugdtoernooi plaats. Organisatoren Johan Van Beek en Frank Mariën maakten van de gelegenheid gebruik om de betreurde Jack Pandelaers te herdenken. Dominiques 9-jarig zoontje was gek op voetbal. Hij was bijzonder getalenteerd en niet toevallig de kapitein van het team. Zijn ploegmakkers speelden op aangeven van hun trainer Tim Van Horick alle matchen in een speciaal truitje met het opschrift ‘Altijd bij ons’. Ze droegen ook allen hetzelfde rugnummer 5, waarmee Jack steevast opdraafde. Tijdens de prijsuitreiking volgde nog een massaal applaus voor de erg gemiste medespeler Jacks grootouders, Eddy en Rit, en twee zusters van Dominique, Nicky en Valery, keken geëmotioneerd van de zijlijn toe. Zij vonden het een prachtig eerbetoon.

LEES OOK. Zus van slachtoffer heropent café ’t Dorp na gezinsdrama: “In gedachten is Dominique er altijd bij”

Ook in de Sint-Ludgardisschool in Schilde, waar Jack en Jamie zaten, zindert het drama nog na. “We hebben de voorbije weken veel gepraat met hun klasgenootjes”, vertelt directeur Eddy Smedts. “We konden daarvoor rekenen op psychologische bijstand. Dat was ook nodig, want hun dood is hard aangekomen.

Jamie en Jack horen er hier nog altijd bij. Hun stoel in de klas blijft leeg of wordt bezet met de voetbalbekers die zowel Jamie als Jack hun medeleerlingen hielp winnen. Een ouder heeft een mooi houten gedenkteken gemaakt in de vorm van een hart waarin hun namen gekerfd zijn. Het kreeg een vaste plek in een zithoek van onze speeltuin. Het helpt allemaal om dit een plaats te geven, al kregen we het hier in Sint-Ludgardis zopas opnieuw heel moeilijk. De vermoorde Julie Van Espen was een geliefde babysit voor heel wat van onze leerlingen. Alles kwam plots weer heel dichtbij.”

© JAA