Kimberly C. licht aan de lopende band mensen op.© rr

Celstraf voor vrouw die vriendjes pluimde met nepreisjes en Tomorrowland-tickets: “Ze pleegde zelfs feiten terwijl ze onder elektronisch toezicht stond”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. Na drie eerdere veroordelingen kreeg de Brugse maandag opnieuw 40 maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en vip-tickets voor Tomorrowland. De Brugse rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.

Arne Franck

De voorbije drie jaar knoopte C. relaties aan met mannen die ze manipuleerde en financieel uitperste. Ook hun familieleden spaarde ze niet. C. benaderde haar slachtoffers via Tik Tok of tijdens het uitgaan en spiegelde hen luxereisjes naar Bali, vip-trips naar Tomorrowland of een bezoek aan een escape room voor. De slachtoffers stortten aanzienlijke geldsommen, maar die stak C. zonder schroom in eigen zak. “Als ze geconfronteerd werd met haar daden, ging ze op zoek naar andere slachtoffers”, stelde procureur Peter Vercauteren.

C. liep in het verleden al drie veroordelingen op voor oplichting. Voor haar huidige proces kwam ze niet opdagen. Ze stond terecht voor tien oplichtingen, goed voor een totale buit van ongeveer 16.000 euro. Tijdens een verhoor verklaarde ze dat ze in een slechte periode zat. “Maar die duurt blijkbaar al tien jaar”, sneerde Vercauteren. “Zij is een oplichtster pur sang. “

Joris Van Maele, advocaat van een van de slachtoffers, noemde C. een notoire draaideurcrimineel. “Zij heeft een onstilbare financiële honger en moet gestopt worden. Ze pleegde zelfs feiten terwijl ze onder elektronisch toezicht stond. Ik stel een trip voor naar de Legeweg (het adres van de Brugse gevangenis, red.). Dan kan ze daar een escape room organiseren”, sneerde hij.

Naast de oplichtingen werd C. ook schuldig bevonden aan diefstal van een dure elektrische fiets van een zwakbegaafde man die haar onderdak verschafte. De rechter nam haar ook voor vijf jaar haar burgerrechten af en kende aan de burgerlijke partijen in totaal ruim 14.000 euro schadevergoeding toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER