Voormalig US Open-winnaar Dominic Thiem beëindigt tenniscarrière na dit seizoen: “Mijn pols is niet wat het moet zijn”

© AP

Dominic Thiem (30) hangt na dit seizoen zijn tennisracket aan de wilgen. Dat maakte de Oostenrijker vrijdagmiddag bekend via Instagram: “Het is niet zoals ik het wil, maar ik heb lange tijd nagedacht over dit moment.” Thiem kampt al jaren met een hardnekkige polsblessure die hem belemmert om op zijn oude niveau te presteren.

Jarne Muysewinkel

“Het is niet zoals ik het wil, maar ik heb lang nagedacht over dit moment,” aldus Thiem in een emotionele Instagram-boodschap. “Het avontuur was ongelooflijk, met successen waar ik enkel van kon dromen. Maar mijn pols is niet wat het moet zijn en ik ben tot de conclusie gekomen dat dit de enige juiste beslissing is.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Thiems hoogtepunt was ongetwijfeld zijn US Open-titel in 2020, waar hij Alexander Zverev versloeg. Hij bereikte ook twee finales op Roland Garros, één op de Australian Open en twee op de Masters. In totaal won hij zeventien ATP-toernooien. Ondanks het vroegtijdige einde van zijn carrière, kijkt Thiem met een dankbaar gevoel terug. “Ik heb onvoorstelbare dingen meegemaakt en dromen waargemaakt. Nu ben ik klaar voor het volgende hoofdstuk in mijn leven.”

© AFP

Novak Djokovic, die deze week in Rome speelt, had lovende woorden over voor zijn collega. “Hij heeft altijd respect getoond en was een ongelooflijke tegenstander met een krachtige backhand en veel doorzettingsvermogen,” vertelde de Serviër. Thiem neemt afscheid van de tenniswereld als een gerespecteerde speler met een rijk palmares. De sympathieke Oostenrijker zal ongetwijfeld gemist worden op de tour.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen