De groene perkjes op het stationsplein van Geel krijgen in mei een herinrichting.© Stad Geel

Stadsbestuur neemt groenperkjes op plein voor Geels station onder handen

Geel -

In afwachting van een hertekening van de omgeving van het treinstation in Geel neemt het stadsbestuur deze lente de groenperkjes op het plein onder handen. Dat moet meteen een voorafname zijn op de latere herontwikkeling van het gebied.

De stad Geel en verschillende private en publieke partners sleutelen al verschillende jaren aan de herontwikkeling van de stationszone. De aanleiding is dat er verschillende grootschalige bouwprojecten in de komende jaren op til zijn. Maar vooraleer het stationsplein zelf onder handen kan worden genomen, moet tegelbedrijf Gavra zijn verhuis hebben afgerond en moet een nieuw woonproject op het plein gerealiseerd zijn.

“In afwachting van de definitieve herinrichting wil de stad in mei alvast de eerste stap zetten naar de vernieuwing van het Stationsplein”, klinkt het bij het lokale bestuur. “De stadsdiensten beginnen met de herinrichting van de groenperken op het plein. De beplanting wordt vernieuwd en er komen enkele nieuwe bomen bij. In het najaar plaatst de stad bijkomende zitbanken in de plantsoenen. Momenteel zijn de werken beperkt tot de inrichting van de groenborders, maar de stad onderzoekt ook verdere aanpassingen op korte termijn rondom het nieuwe groen.” (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners