In een digipunt kan je gratis terecht voor advies en hulp bij het gebruik van smartphones, computers en aanverwante toepassingen.© Johnny Geurts

Pomphuis krijgt een eigen digipunt

Herentals -

Het lokaal dienstencentrum het Pomphuis in het dorpshuis van Morkhoven krijgt vanaf 24 april het derde digipunt in de stad Herentals. Daar kun je iedere week terecht met vragen over computers, smartphones, tablets en andere digitale toepassingen.

De wereld digitaliseert razendsnel, maar niet iedereen kan dat even goed volgen. Mensen die met vragen zitten over computers, smartphones of toepassingen op die toestellen kunnen wekelijks terecht in een digipunt voor gratis advies en hulp. Herentals heeft al digipunten in de stedelijke bibliotheek in de Gildenlaan (donderdag) van 14.30 tot 16. 30 uur) en in ’t Peeseeke in de Campus Spiegelfabriek op de Lierseweg 132 (van maandag tot donderdag van 13 tot 17 uur en op vrijdag van 10 tot 12 uur).

Daar komt op 24 april een digipunt in het Pomphuis op het dorpsplein van Morkhoven bij. Dat gebeurt met een feestelijke opening van 13 tot 19 uur. Zo kun je er nostalgische videogames spelen, een workshop fotobewerking volgen en een wandeltocht met smartphones uitproberen.

“Geduldige digihelpers zijn die dag ook aanwezig om te helpen met allerlei vragen over smartphones, computers of tablets”, stelt het stadsbestuur. “Daarna kun je vanaf 8 mei elke woensdagnamiddag tussen 14 en 16 uur gratis terecht in lokaal dienstencentrum Het Pomphuis met alle digitale vragen. Een afspraak maken is niet nodig. Je mag je eigen toestel meebrengen of gebruik maken van de openbare computers met internet.” (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals