Doelman Gian Gélade hield nog eens de nul voor Dessel Sport. (archie)© Mpics

Voetbal1ste nationale KVK Tienen - Dessel Sport 0-4

Dessel Sport sluit campagne af met ruime 0-4-zege op Tienen, doelman Gian Geladé krijgt tweede Gouden Schoen op rij: “Dit doet deugd”

Dessel Sport heeft het seizoen in schoonheid afgesloten door met ruime 0-4-cijfers te gaan winnen op het veld van Tienen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft en het waren vooral de invallers die van zich lieten horen.

Erwin Vandenbergh

De missie voor de trip naar Tienen was duidelijk: het seizoen afsluiten met een goed gevoel. “Maar voor de rust was het een typische eindeseizoenswedstrijd”, zag ook Gian Geladé. “Er viel niet veel te beleven. Tijdens de rust spraken we af om meer diepgang op te zoeken. En dat loonde. Coeckelbergs opende de registers en nadien waren het invallers Osei-Berkoe, Milts en Boons die het verschil maakten. Zij toonden nogmaals aan dat we over een kwaliteitsvolle kern beschikken.”

Zo rondt Dessel Sport een campagne af die verschillende gedaantes heeft aangenomen. “Onze heenronde was ronduit slecht”, gaat Geladé verder. “Daardoor hebben we tijdens de winterstop de koppen bij elkaar gestoken. We kregen toen ook individuele trainingsschema’s mee, met het opzet om een goede doorstart te maken. Die is er ook gekomen en vanaf dan hebben we een sterk parcours afgelegd.”

De 23-jarige doelman kan persoonlijk op een meer dan geslaagd seizoen terugblikken. Hij kreeg vanuit de club voor het tweede jaar op rij de Gouden Schoen overhandigd. “Dat doet enorm veel deugd”, glundert de goalie. “Vorig seizoen was ik al enorm opgezet met de waardering. Als je die trofee dan opnieuw binnen rijft, voel je jezelf gelukkig. Ik heb ook volgend seizoen een contract bij Dessel Sport en kijk daar met veel plezier naar uit. Anderzijds weet iedereen ook wel dat ik ambitie heb. Ik ben nog jong en droom ervan om prof te worden. Elke dag werk ik daar hard voor, maar ik blijf ook geduldig.”

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL