© rr

Amerikaanse rocklegende pikt concert mee in Antwerps jongerencentrum: “Een unicum”

Jongerencentrum Kavka in Antwerpen organiseerde woensdagavond een optreden van The Pink Slips, een band die in ons land voorlopig nog niet erg bekend is. Maar in het amper dertig koppen tellende publiek stond een zeker zo bekende rockster: Axl Rose van Guns ’n Roses woonde het optreden bij, samen met andere bandleden en zijn entourage. “Dit kunnen niet veel fans zeggen.”

Britt Peeters

Maxime Petit, die in het West-Vlaamse Menen woont, had nog nooit van jongerencentrum Kavka gehoord. Maar omdat hij wist dat The Pink Slips, waarvan zangeres Grace McKagan de dochter is van Guns ’n Roses-bassist Duff McKagan, gingen optreden, rekende hij erop dat de bandleden van Guns ’n Roses er ook zouden zijn.

“Ik volg Guns ’n Roses op de voet. Ook Axl Rose zelf heb ik al tweemaal ontmoet, de laatste keer tijdens een concert in Las Vegas.”, vertelt hij. “Omdat ze donderdagavond op Graspop spelen, had ik de link gelegd met het concert van Pink Slips in Antwerpen.”

© rr

En Maxime had juist gegokt. Niet alleen zanger Axl Rose, maar ook Duff McKagan en keyboardist Dizzy Reed woonden het optreden van The Pink Slips bij. “Een unicum”, aldus Maxime. “Er waren maar een dertigtal mensen in het kleine zaaltje. Bovendien was het grootste deel daarvan entourage en bodyguards van Guns ’n Roses. Ik denk niet dat veel fans kunnen zeggen dat ze naar een klein concert hebben gekeken, samen met Axl Rose. Een fantastisch gevoel.”

Tattoo laten zien

Een ‘meet-and-greet” met de frontman zat er spijtig genoeg niet in. “Hun entourage vertelde ons dat ze liever niet op de foto gingen. Ze hadden zich echt verheugd op een rustig avondje, en daar hadden we natuurlijk begrip voor.”

Maar Maxime had toch geluk, en hij kreeg kort de kans om Axl zijn tattoo te tonen. En dat kon hem duidelijk bekoren, want hij staat er namelijk zelf op. “In 2012 liet ik de tattoo, waar Axl al zingend op staat, plaatsen. Toen ik hem in 2016 ontmoette wilde ik hem ook al tonen, maar toen was ik te zenuwachtig. Maar woensdagavond was de uitgelezen kans.”

Bovendien reageerde Axl erg goedgeluimd toen hij de tattoo zag. “Hij zei lacherig dat hij vond dat hij toen nog op Lemmy (de overleden zanger van rockband Mötörhead, red.) leek, met het ringbaardje.” Maxime’s vriend vond zelfs een moment om Axl wat Vlaams aan te leren, en legde hem aan de bar uit dat hij ‘pintje’ moest zeggen om een biertje te bestellen. Uiteindelijk kon Maxime zelfs nog op de foto gaan met bassist Duff.

Nadat hij in een hotel vlakbij Kavka de nacht had doorgebracht, vertrok Maxime donderdagochtend in alle vroegte richting Dessel, voor het Graspop-festival. “Ik sta zelfs nu al aan te schuiven om op de eerste rij te staan vanavond tijdens hun concert”, zei hij rond 10.30 uur vanochtend. “Ik ga alvast goed slapen de komende nachten”, besluit hij.