Wapengeweld

Vier agenten doodgeschoten in Amerikaanse stad Charlotte

In de Amerikaanse stad Charlotte, in de staat North Carolina, zijn maandag vier agenten omgekomen bij een schietpartij. Vier andere politieagenten raakten gewond.

em

Drie van de vier omgekomen agenten waren op pad om een arrestatiebevel af te geven wegens het bezit van een vuurwapen door een veroordeelde misdadiger. Twee van hen waren lokale agenten, zij werden bijgestaan door een medewerker van de US Marshals, een federale politiedienst die voortvluchtigen opspoort.

Toen ze bij het huis van de verdachte aankwamen werden ze door hem vanuit de tuin beschoten. De verdachte werd daarop doodgeschoten, waarna er vanuit het huis meermaals op de agenten geschoten werd. Hierbij kwamen alle drie de agenten om het leven.

Er moest een interventie-eenheid aan te pas komen om het huis te ontzetten. Daar werden twee verdachten gearresteerd, waaronder een jongen van 17. Onderzoek moet uitwijzen wie van hen op de agenten geschoten heeft. Bij de interventie raakten de overige vijf agenten gewond, een van hen overleed later in het ziekenhuis. Omdat er bij de schietpartij federale agenten betrokken zijn onderzoekt de FBI de zaak.

Het hoofd van de lokale politie, Johnny Jennings, sprak van “een absoluut tragische dag voor de stad Charlotte en voor het beroep van wetshandhaver”. President Joe Biden heeft zijn condoleances overgebracht.