Koning Charles hervat publieke taken na kankerdiagnose

De Britse koning Charles hervat volgende week zijn publieke taken buiten de deur, meldt Buckingham Palace vrijdag. De koning legde zijn publieke werkzaamheden begin februari neer, nadat hij had bekendgemaakt kanker te hebben en daarvoor behandeld te worden. Binnen de paleismuren bleef hij wel aan het werk.

Bron: BELGA

Het eerste werkbezoek brengt de koning komende dinsdag aan een kankerbehandelcentrum. Samen met koningin Camilla zal hij daar medisch specialisten en patiënten ontmoeten. Het bezoek zal het eerste zijn in een reeks openbare bezoeken die de koning de komende weken zal afleggen, aldus het Paleis.

Het Paleis maakte vrijdag ook bekend dat koning Charles en koningin Camilla eind juni de Japanse keizer en keizerin ontvangen voor een staatsbezoek.

In de verklaring meldt Buckingham Palace voorts dat de koning en koningin in de aanloop naar het 1-jarige koningschap van Charles “diep dankbaar” zijn voor de vriendelijkheid en goede wensen die zij “tijdens de vreugden en uitdagingen” in het afgelopen jaar van over de hele wereld hebben mogen ontvangen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER