Duo vlucht weg na aanrijding met politiecombi

Op het kruispunt van de Nieuwstraat met Kapelstraat in Bornem is in de nacht van zaterdag op zondag een auto tegen een politiecombi gebotst. De twee inzittenden van de wagen vluchtten te voet weg.

tdk

De politie patrouilleerde zaterdagnacht in het centrum van ­Bornem. Op het kruispunt van de Nieuwstraat met Kapelstraat kwam de combi in aanrijding met een auto die uit de Kapelstraat kwam en dus eigenlijk voorrang had moeten geven. De twee inzittenden sprongen uit de Audi en zetten het op een lopen. De politie liep de twee achterna en kreeg versterking van de politieploegen die op dat ogenblik een Wodca-actie hielden. Ook een speurhond werd ingezet. De twee weggevluchtte kerels renden richting het station van Bornem. Daar spurtten ze naast het spoor weg in de richting van Temse.

Vermoedelijk zijn de twee mannen in de buurt van de Vitsdam of N16 in de wagen van een kompaan gesprongen.

Gestolen nummerplaat

Wat de twee op hun kerfstok hadden, is niet duidelijk. Vast staat ondertussen wel dat de Audi van het tweetal uitgerust was met een (vermoedelijk) gestolen nummerplaat. De auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie zoekt nu uit of de twee in aanmerking komen voor de ­inbraken die het voorbije weekend werden gepleegd.

De combi raakte bij de aan­rijding beschadigd, maar liep geen onherstelbare schade op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER