© kvo

Brievenbus buiten dienst … want er wordt gevoetbald

In de brievenbus op de Markt in Waregem kon je donderdag geen brieven posten. Reden? De Europese match van Vitesse tegen Essevee. “Door die Europese matchen wordt de Markt afgesloten voor verkeer en is de brievenbus moeilijk bereikbaar”, zegt Barbara Van Speybroeck, woordvoerster bij BPost. “Zowel voor onze klanten als voor onze ophaaldiensten is het op zo'n dag moeilijk om die bus te bereiken, daarom hebben we besloten ze af te plakken.”

kvo

De brievenbus was sinds woensdagavond afgeplakt, vrijdagochtend moet ze normaal weer beschikbaar zijn voor elke briefschrijver. “Dan kan iedereen er opnieuw op rekenen dat de brievenbus op de vermelde momenten geledigd wordt. Donderdag konden we dat niet garanderen, daarom verwezen we mensen door naar andere bussen.”

Een veiligheidsprobleem is er dus niet, al geven ze bij Bpost wel toe dat er tijdens de vorige Europese thuismatch dingen in de brievenbus belandden die er niet thuishoorden. “Maar dat is niet de reden van deze sluiting”, oppert Van Speybroeck .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER