Halvering bitcoin voltooid

Nieuws
De zogeheten ‘halving’ van cryptomunt bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voltooid. Deze halvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, moet inflatie van bitcoin tegengaan door de munt schaarser te maken.
anp
zaterdag 20 april 2024 om 03:53
Afbeelding
beeld anp

De halving vertraagt elke keer het creëren van nieuwe bitcoins. Daardoor onderscheidt de digitale valuta zich van fiatgeld zoals euro’s, waarvan een onbeperkt aantal bijgedrukt kan worden. Het aantal mogelijk bitcoins is beperkt tot 21 miljoen, en tot nu toe zijn er 19,6 miljoen uitgegeven.

Cryptobeleggers keken uit naar de vierde halvering. Na de vorige stuwde het afgenomen aanbod de bitcoinkoers flink omhoog. Ook nu hopen beleggers dat deze gebeurtenis weer tot een verdere opmars zal leiden. Zaterdagochtend na de halvering bleef de bitcoinprijs, die rond de 59.600 euro noteert, onveranderd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Jezus Leeft in beroep tegen uitsluiting Europese verkiezingen

De partij Jezus Leeft stapt naar de Raad van State, omdat ze niet mag meedoen aan de Europese verkiezingen op 6 juni. De Raad van State, de hoogste bestuursrechter, behandelt de zaak komende maandag om 11.00 uur. Uiterlijk volgende week vrijdag moet de raad uitspraak doen.

Afbeelding

Frontex gaat België helpen met grenscontroles en uitzettingen

De Europese grensbewakingsdienst Frontex gaat België helpen met grenscontroles, onder meer op het internationale treinstation Brussel-Zuid, en uitzettingen. De Belgische Kamer heeft hiermee ingestemd.

Afbeelding

Celstraf voor kapitein na dodelijke brand op schip in Californië

De kapitein van een Californisch schip dat in 2019 in brand vloog, waardoor 34 mensen omkwamen, moet vier jaar de cel in. De inmiddels 70-jarige Jerry Boylan krijgt de celstraf voor 'grove nalatigheid, onoplettendheid bij het nakomen van zijn plichten, en roekeloze minachting v..

Afbeelding

ING verder omhoog in positieve AEX, Aperam zakt na cijfers

ING behoorde vrijdag opnieuw tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. De bank won een dag eerder al ruim 6 procent na een goed ontvangen kwartaalbericht en werd nu 1,4 procent hoger gezet.

Afbeelding

Kans op regen tijdens dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Het wordt komend weekend licht wisselvallig weer. Volgens Weeronline is er op beide dagen kans op buien bij temperaturen van 15 tot 18 graden.

Afbeelding

Advocaten in VS: Chinese TikTok beschermt beter tegen verslaving

Videoplatform TikTok doet in thuisland China veel meer om verslaving onder kinderen tegen te gaan. Dat zeggen Amerikaanse advocaten die honderden rechtszaken tegen moederbedrijf ByteDance voorbereiden.