Bloemencorso trekt veel bekijks in Bollenstreek

Nieuws
Naar verwachting een miljoen mensen komen zaterdag af op het jaarlijkse Bloemencorso in de Bollenstreek. Vijftien praalwagens trekken van Noordwijk naar Haarlem. Onderweg worden onder meer de kernen van Voorhout, Sassenheim, Lisse en Hillegom aangedaan. ‘Langs de hele route staat het vol, vooral in de dorpskernen is het een groot feest’, verwacht een woordvoerder.
anp
zaterdag 20 april 2024 om 03:47
Afbeelding
beeld anp

De wagens vertegenwoordigen de dorpen waar het corso doorheen trekt en er is een wagen van de provincie Noord-Holland. Eén praalwagen is van alle mensen die daarvan een stukje hebben ‘geadopteerd’ door middel van een donatie.

De makers van de praalwagens hadden dit jaar een probleem, omdat de hyacinten in de Bollenstreek al waren uitgebloeid. Daarom moesten ze hyacinten uit noordelijker gebieden gebruiken. ‘Daar is het ietsje kouder en bloeien ze later. Met veel kunst-en-vliegwerk is het toch gelukt’, zegt de woordvoerder.

Het is de 77e keer dat het corso wordt gehouden. Zelfs tijdens de coronacrisis was de organisatie actief. ‘Toen hebben we bloemen bij de mensen gebracht zodat ze zelf een corsohart konden prikken.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vergunning Gelderland voor gebruik paintballgeweer tegen wolf

De provincie Gelderland heeft vrijdag een vergunning verleend voor het gebruik van een paintballgeweer tegen een wolf op de Noord-Veluwe. De provincie meldt dat het doel is de wolf te leren mensen niet te benaderen.

Afbeelding

Spanje stopt met jaarlijkse prijs voor stierenvechten

Spanje gaat niet langer de jaarlijkse prijs voor de beste stierenvechter uitreiken, meldt het ministerie van Cultuur. Het departement stelt dat de uitreiking niet meer past bij 'de nieuwe sociale en culturele realiteit' van Spanje.

Afbeelding

Apple stijgt op Wall Street na meevallende iPhone-verkopen

Apple behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York, die aanzienlijk hoger openden. Het grote Amerikaanse techconcern zag de verkopen van de iPhone dalen, maar boekte desondanks meer omzet en winst dan verwacht.

Afbeelding

Schiphol neemt meer tijd voor aanbesteding beveiliging na kritiek

Schiphol neemt meer tijd voor de nieuwe aanbesteding van de beveiliging op de luchthaven. Volgens vakbond CNV is dat mede op aandringen van de vakbonden, omdat er bij de laatste tender, vier jaar geleden, problemen ontstonden.

Afbeelding

Tesla klaagt Indiase Tesla Power aan om schenden handelsmerk

Tesla heeft een Indiase fabrikant van accu's voor voertuigen aangeklaagd. Volgens de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's schendt het bedrijf met de naam Tesla Power handelsmerkrechten om zo zijn producten te verkopen.

Afbeelding

Internationaal Strafhof (ICC) waarschuwt tegen intimidatie

Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag waarschuwt tegen intimidatie van rechters of ander personeel. Volgens het ICC dreigen individuen met vergelding rond bepaalde onderzoeken of uitspraken.