Weer aanhoudingen bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

Nieuws
Bijna tweehonderd actievoerders zijn zaterdag aangehouden bij nieuwe pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten, melden media in de VS. De arrestaties waren op de Northeastern University in Boston, de Arizona State University en de Indiana University, schrijft The New York Times.
anp
zondag 28 april 2024 om 03:08
Afbeelding
beeld anp

Demonstranten hadden op de onderwijsinstelling in Boston een tentenkamp opgezet. De directie vroeg hen te vertrekken, maar dat weigerden ze. Zaterdag heeft de politie het kamp afgebroken en 102 activisten aangehouden. In Arizona werd een kampement op de universiteit afgebroken, 69 mensen werden meegenomen. Ook in Indiana greep de politie in. Opgebouwde tenten werden verwijderd en 23 actievoerders zijn aangehouden.

De landelijke protestgolf begon aan de Columbia University, waar vorige week tientallen betogers werden opgepakt nadat de universiteitsautoriteiten de politie erbij haalden. Sindsdien zijn op steeds meer universiteiten in de VS soortgelijke acties gehouden en al meer dan zevenhonderd betogers gearresteerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Slovenië erkent Palestijnse staat

Het Sloveense parlement heeft de Palestijnse staat erkend. De oppositie had een motie ingediend om de stemming daarover uit te stellen, maar die is niet aangenomen.

Afbeelding

Partijen dreigen Belastingplan te verwerpen om giftenaftrek

Christelijke partijen dreigen tegen het Belastingplan van de aanstaande coalitie te stemmen om de voorgenomen beperking van de giftenaftrek. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens het debat over de Voorjaarsnota, waarin ook veel over de financiële plannen van het aanstaande kabinet..

Afbeelding

Mercedes en Stellantis pauzeren bouw Europese batterijfabrieken

Batterijenfabrikant Automotive Cells Company (ACC), waar onder meer autofabrikanten Stellantis en Mercedes-Benz een belang in hebben, heeft de bouw van twee batterijfabrieken gepauzeerd. Het was de bedoeling dat daar batterijen voor elektrische auto's zouden worden gemaakt.

Afbeelding

Politieke alliantie van Modi zeker van winst in India

De politieke alliantie die wordt geleid door de partij van premier Narendra Modi heeft de Indiase parlementsverkiezingen gewonnen. Hoewel nog niet alle uitslagen binnen zijn, is duidelijk dat de Nationale Democratische Alliantie (NDA) kan rekenen op zeker 272 zetels in het parl..

Afbeelding

Rapport: discriminatie moslima's op het werk alledaagse praktijk

Er is 'zeer duidelijk bewijs' dat moslima's worden gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Discriminatie is voor islamitische vrouwen 'een alledaagse ervaring', vooral als zij een hoofddoek dragen, blijkt uit een onderzoek van de Radboud Universiteit op verzoek van demissionair min..

Afbeelding

Honderden aanhangers gedenken verjaardag Navalny bij zijn graf

Honderden aanhangers van de overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny hebben zijn verjaardag herdacht bij zijn graf. De Kremlincriticus zou 48 jaar zijn geworden, maar stierf afgelopen februari onder onduidelijke omstandigheden in een Russische gevangenis.