© Getty Images

VIDEO. Leandro Trossard opent score tegen Chelsea, Arsenal maakt er 5-0-afstraffing van en zet druk op titelconcurrenten

Leandro Trossard heeft Arsenal met een rake trap in de korte hoek na amper vier minuten op voorsprong gebracht in de Londense derby tegen Chelsea, die de Gunners met 5-0 wonnen. De Rode Duivel weet dezer dagen het doel staan: afgelopen weekend scoorde hij tegen Wolves en eerder deze maand trof hij in de Champions League raak tegen Bayern München en in de Premier League tegen zijn ex-club Brighton.

Michael Van Damme

Net als afgelopen weekend tegen Wolves brak Trossard de ban voor Arsenal in de topper tegen Chelsea. De 1-0 stond ook bij de rust nog op het scorebord, maar nadien maakte de competitieleider er een afstraffing van. White (52” en 70”) en Havertz (57” en 65”) zorgen voor een 5-0-zege tegen Chelsea, dat pas negende is in de Premier League.

Door de overwinning loopt Arsenal drie punten uit op Liverpool en vier op Manchester City. Liverpool speelt woensdagavond zijn derby op bezoek bij Everton, Manchester City trekt donderdag naar Brighton en heeft dan nóg een wedstrijd in handen.

Leandro Trossard, door zijn coach Arteta “kleine tovenaar” genoemd, heeft intussen vijftien goals achter zijn naam in alle competities. In de Premier League heeft hij tien goals op zijn teller, waarmee hij voor het eerst in de dubbele cijfers zit in Engeland.

Tegen Chelsea stond Trossard voor de derde keer op rij aan de aftrap in een competitiewedstrijd voor Arsenal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© REUTERS

© Getty Images

© Arsenal FC via Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal