Leraren Tennessee mogen voortaan vuurwapens dragen op school

Nieuws
Leraren en schoolpersoneel in de Amerikaanse staat Tennessee mogen voortaan bewapend zijn. Het door Republikeinen gedomineerde parlement van de staat nam dinsdag een wet aan waardoor pistolen en revolvers onzichtbaar gedragen mogen worden op school. De hoop is dat het afschrikt en dus de veiligheid vergroot.
anp
dinsdag 23 april 2024 om 23:42
Afbeelding
beeld anp

De versoepeling komt ruim een jaar nadat drie leerlingen en drie volwassenen omkwamen bij een schietpartij op een school in de hoofdstad Nashville. Leerlingen en ouders hadden tegen de maatregel geprotesteerd, melden Amerikaanse media.

De wet moet nog worden ondertekend door de Republikeinse gouverneur Bill Lee, maar dat lijkt een formaliteit. Lee heeft al meermaals aangegeven open te staan voor een dergelijke maatregel en zal zijn vetorecht zeer waarschijnlijk niet gebruiken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Apple wint na kwartaalcijfers, banenrapport stuwt beurzen New York

Techbedrijf Apple heeft vrijdag aan beurswaarde gewonnen na goed ontvangen kwartaalresultaten. De omzetdaling als gevolg van mindere iPhone-verkopen was minder erg dan analisten hadden verwacht.

Afbeelding

Rechter verbiedt aangekondigde staking in busvervoer Twente

De rechter heeft de voor komende maandag aangekondigde staking in het busvervoer in de regio Twente verboden. Dat betekent dat de bussen in steden als Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal op 6 mei toch gewoon rijden.

Afbeelding

NAM wijst rekening extra kosten schadeafhandeling Groningen af

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil niet opdraaien voor extra kosten bij de afhandeling van aardbevingsschade in Groningen die voortvloeien uit een nieuwe aanpak van het kabinet.

Afbeelding

Hamas-delegatie zaterdag in Caïro voor gesprekken over bestand

Een Hamas-delegatie arriveert zaterdag in de Egyptische hoofdstad Caïro voor gesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza. Dat meldt de Egyptische staatszender Al Qahera. Vrijdag is CIA-directeur William Burns al in Caïro aangekomen in verband met de gesprekken.

Afbeelding

Arrestaties in Canada in verband met moord sikh-leider Nijjar

De Canadese politie heeft arrestaties verricht in verband met de moord op de sikh-separatist Hardeep Singh Nijjar in de provincie British Columbia in juni vorig jaar. Dat zei een bron met directe kennis van de zaak tegen persbureau Reuters.

Afbeelding

Israël niet bij openingsceremonie Eurovisie Songfestival

De Israëlische delegatie is zondag niet bij de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö. Reden is de herdenkingsdag voor de Holocaust in hun land, meldt de European Broadcasting Union (EBU).