© rr

Dappere Adea (5) omringd door familie thuis overleden

In Lier is omringd door haar familie de kleuter Adea (5) overleden. Het meisje vocht tegen een agressieve hersenstamtumor (DIPG).

KMA

In september vorig jaar startte ze nog in school, maar omdat ze wat met haar beentje sleepte en haar oog wat loensde, gingen haar ouders naar de dokter. Na onderzoeken kregen ze het verschrikkelijk verdict dat hun dochtertje een hersenstamtumor (DIPG) had. Omdat de dokters in België Adea geen overlevingskansen meer gaven, reisden haar ouders naar Mexico voor een experimentele behandeling.

Daar gaven de artsen hen wel nog een sprankel hoop. Aanvankelijk waren de resultaten hoopgevend en kromp de tumor, maar na een dappere strijd bleek haar toestand niet meer te verbeteren. Omdat de peperdure behandelingen en alle extra intensieve zorgen in Mexico niet terugbetaald worden en ondanks alle benefietacties in België de rekening leeg raakte, keerden de ouders met Adea afgelopen week terug naar België. Ze hoopten dat hun dochtertje misschien hier nog een humane bestraling kon krijgen. Maar het mocht niet meer zijn. Adea is omringd door haar familie thuis zacht ingeslapen.

Onlangs organiseerde haar school BS Stadspark in Lier nog een benefiet voor de sprankelende kleuter die helemaal gek was van Frozen en prinsessen. Ook Max, een andere Belgische jongen die voor DIPG behandeld werd in Mexico, overleed onlangs.

Maithili, een ander Vlaams meisje, vertrok onlangs wel opnieuw naar Monterey (Mexico) voor een nieuwe behandeling, maar ook haar toestand ging de laatste maanden achteruit. Maithili leeft wel al twee jaar sinds ze het verdicht van DIPG kreeg en kende nog goede periodes, waarbij ze opnieuw les kon volgen.