Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Mogelijke bommenlegger Austin gedood bij explosie tijdens politie-interventie

Mogelijke bommenlegger Austin gedood bij explosie tijdens politie-interventie
Beeld REUTERS

De hoofdverdachte die in verband wordt gebracht met vier pakketbommen in de Amerikaanse stad Austin heeft zichzelf om het leven gebracht tijdens een politieoperatie. Dat melden Amerikaanse media, en wordt bevestigd door de politie.

Toen de politie hem aan een snelweg dreigde aan te houden, blies de verdachte, een 24-jarige man, zichzelf op. De politie hield de man korte tijd voor het incident in de gaten. Ze volgden hem tot aan een hotel nabij de Texaanse hoofdstad Austin. Volgens de politie zette de man zijn auto plotseling stil aan de kant van de snelweg, waarna hij zichzelf in de auto opblies.

Op het moment van de explosie waren twee agenten de stilstaande auto aan het naderen. Eén van hen schoot op het voertuig, de andere liep een lichte verwonding op door de ontploffing. 

"De overleden verdachte heeft door de explosie aanzienlijke verwondingen opgelopen", aldus commissaris Brian Manley. Hij deelde mee dat de verdachte blank was, maar weigerde, behalve de leeftijd, zijn volledige identiteit bekend te maken. Of de man alleen handelde en over de motieven is nog niets bekend. 

Pakketbommen

Austin, en de regio rond de stad, was al drie weken in de ban van een reeks aanslagen met pakketbommen. Bij vier aanslagen vielen twee doden en zes gewonden. De politie had inwoners van het gebied opgeroepen om ieder pakket met het nodige wantrouwen te behandelen. De recherche was niet zeker of de pakketten werden geplaatst of verstuurd.