Voetbal

AA Gent steekt eindzege in Europe Play-offs nu al op zak

Met een doelpunt en een assist had Tarik Tissoudali een ruim aandeel in de Gentse zege.© Isosport

Met nog drie speeldagen te gaan is AA Gent al zeker van de eindwinst in de Europe Play-offs. Het won met 2-4 bij KV Mechelen, waardoor het zich straks mag opmaken voor een barrageduel om het laatste Europese ticket.

dsd

AA Gent was als een stoomtrein aan de Europe Play-offs begonnen. Het verloor alleen op bezoek bij OH Leuven, waardoor het na een 15 op 18 al op de zevende speeldag zekerheid kon krijgen over de eindwinst. Daarvoor moest het team van Hein Vanhaezebrouck zaterdagavond wel gaan winnen op bezoek bij dichtste concurrent KV Mechelen.

De ploeg van Besnik Hasi begon uitstekend aan de partij. Geoffry Hairemans opende na 19 minuten de score en nadat Mattias Fernandez-Pardo bij de eerste echte Gentse kans de Oost-Vlamingen langszij had gebracht (25’), kopte ex-Anderlecht-spits Slimani – ingevallen voor de geblesseerde Bassette – KV Mechelen in de 32ste minuut verdiend op voorsprong: 2–1.

Toch waren het de Buffalo’s die met een bonus de kleedkamers in mochten: eerste profiteerde Stefan Mitrovic van een botsing tussen Mechelen-doelman Yannick Thoelen en ploegmaat Garananga (42’), even later strafte Tarik Tissoudali balverlies van de Mechelse defensie af: 2–3 (45’ + 4’).

In een meer gesloten tweede helft ontwikkelde KV Mechelen steriele druk, maar botste het op een goed georganiseerd Gent. Het was uiteindelijk nog Andrew Hjulsager die, na maanden blessureleed, de 2–4-eindstand op het bord zette.

Europees barrageduel

Door de zege is AA Gent met nog drie speeldagen te gaan zeker van winst in Play-off 2. Het vergroot zijn voorsprong op KV Mechelen tot negen punten. Zelfs als Malinwa nog al zijn matchen wint en de Oost-Vlamingen hun resterende drie duels verliezen, volstaat dat voor Mechelen niet, aangezien de eindstand in de reguliere competitie bij een gelijk puntenaantal de doorslag geeft.

De Buffalo’s, die Play-off 2 nu al voor het vierde jaar op een rij winnen, mogen zich opmaken voor een barrageduel om het laatste Europese ticket, tegen de nummer vier van de Champions’ Play-offs. Als de winnaar van de Beker van België (Union of Antwerp) in de top 4 eindigt, wordt de vijfde van de Champions’ Play-offs de tegenstander in die Europese barragematch.