Dessel Sport - R. Olympic Club Charleroi

Eerste Nationale Voetbal

Walbrecq maakt er drie voor R. Olympic Club Charleroi in wedstrijd tegen Dessel Sport

Dankzij een hattrick van Lucas Walbrecq versloeg R. Olympic Club Charleroi Dessel Sport met 1-4. Léandro Rousseau maakte ook een doelpunt voor de winnaars, terwijl Yannick Jozef Vandersmissen voor Dessel Sport scoorde. R. Olympic Club Charleroi moest met tien spelers verder na één rode kaart.

Het bezoekende team opende de score in de negende minuut via Walbrecq. R. Olympic Club Charleroi vergrootte vroeg in de wedstrijd de marge naar 0-2 toen Léandro Rousseau scoorde in de 15de minuut. Walbrecq bracht in de 23ste minuut de uitploeg op 0-3. Walbrecq voerde de score verder op in de 73ste minuut. Walbrecq voltooide daarmee zijn hattrick. R. Olympic Club Charleroi moest verder met 10 man nadat Junior Ndedi Kegne Karl in de 85ste minuut rood kreeg. Het doelpunt dat de marge verkleinde naar 1-4 voor Dessel Sport werd vlak voor tijd gemaakt door Yannick Jozef Vandersmissen. Dessel Sport heeft al vier wedstrijden na elkaar niet gewonnen.

In de laatste vijf wedstrijden heeft Dessel Sport één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl R. Olympic Club Charleroi twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft.

In de volgende wedstrijd speelt Dessel Sport op zaterdag 11 mei om 20 uur, in een uitwedstrijd, tegen KVK Tienen. R. Olympic Club Charleroi neemt het vrijdag 10 mei om 20.30 uur thuis op tegen Winkel Sport.

DOELPUNTEN: 9' Walbrecq 0-1, 15' Rousseau 0-2, 23' Walbrecq 0-3, 73' Walbrecq 0-4, 87' Vandersmissen 1-4.

GELE KAARTEN: 73' Kalala (Dessel Sport), 77' Vandebrouck Lemmens (Dessel Sport).

RODE KAART: 85' Ndedi Kegne Karl (R. Olympic Club Charleroi).