© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man zonder rijbewijs die vriend depanneert op E17 riskeert boete en rijverbod

Lokeren -

D.N. moest zich vrijdag voor de politierechter verantwoorden omdat hij tijdens een rijverbod de auto van een vriend wegsleepte die in panne stond op de E17 in Lokeren. Dat is verboden op een autosnelweg.

De man werd door een politiepatrouille aan de kant gezet en bij de controle kon hij geen geldig rijbewijs voorleggen. “Dat ligt nog thuis”, verklaarde hij. Daar bleek niets van aan want de man mocht helemaal niet rijden. In 2021 werd hij namelijk door de Gentse rechtbank rij-ongeschikt verklaard.

Op zijn proces ontkende zijn advocaat de feiten niet. “Hij heeft in het verleden domme dingen gedaan, maar hij is een ander man geworden”, aldus de advocaat. De eis van het openbaar ministerie is alvast niet mals. Er hangt de beklaagde een boete van 4.000 euro en een rijverbod van zes maanden boven het hoofd.

De voorzitter sprak echter nog geen vonnis uit. De man heeft namelijk een verleden met drugs en alvorens een straf uit te spreken, stuurde de rechter hem naar een deskundige voor een haaranalyse. De zaak komt op 4 oktober opnieuw voor.  (pvs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER