Blinken gaat in Saudi-Arabië praten over bestand in Gaza

Nieuws
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gaat maandag en dinsdag in Saudi-Arabië praten met regionale partners over onder meer een wapenstilstand in Gaza en de vrijlating van Israëlische gijzelaars door Hamas. Dat heeft zijn departement zaterdag bekendgemaakt.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 22:09
Afbeelding
beeld anp

Volgens woordvoerder Matthew Miller komt tevens de recente toename van de humanitaire hulp aan Gaza aan de orde en zal erop worden aangedrongen die gedurende langere tijd in stand te houden.

‘De minister zal zeker ook het belang benadrukken van preventieve maatregelen tegen uitbreiding van het conflict en van pogingen blijvende vrede en veiligheid in de regio te bewerkstelligen. Het pad naar een onafhankelijke Palestijnse staat en veiligheidsgaranties voor Israël maken daarvan deel uit’, aldus Miller.

Een bezoek aan Israël staat niet op het programma van Blinken. Wel gaat de Amerikaanse buitenlandminister naar een speciale bijeenkomst van het World Economic Forum over mondiale samenwerking, klimaatverandering en de energietransitie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Boeren onderweg en verzamelen zich voor protest in Brussel

Op een aantal plekken in het land zijn boeren al op pad gegaan om dinsdag in Brussel te kunnen demonstreren. Zo is een groep boeren uit ook Duitsland maandagavond bijeengekomen in het Brabantse Someren om vanaf daar in de nacht naar de Belgische hoofdstad te rijden.

Afbeelding

Paramount omhoog op verdeeld Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn maandag verdeeld gesloten, na zwakke cijfers over de bedrijvigheid van de industrie in de Verenigde Staten. Dit voedde de vrees voor een verslechterende economie bij beleggers, waardoor aandelenkoersen onder druk kwamen te staan.

Afbeelding

Maersk profiteert van chaos Rode Zee, verhoogt winstverwachting

De grote Deense containerrederij A.P. Møller-Maersk heeft voor de tweede keer in korte tijd zijn winstverwachting voor het hele jaar verhoogd.

Afbeelding

Defensie kijkt of 'dienjaar' minder vrijblijvend moet worden

Het zogenoemde dienjaar waarin jongeren kunnen kijken of een baan bij Defensie iets voor hen is, wordt mogelijk minder vrijblijvend. Defensie laat meerdere scenario's onderzoeken waar een volgend kabinet uit kan kiezen, meldt demissionair staatssecretaris Christophe van der Maa..

Afbeelding

Israël meldt nog meer dode Hamas-gijzelaars

Steeds meer gijzelaars van de Palestijnse beweging Hamas blijken dood. Israël meldt dat weer gegijzelden in de Gazastrook zijn overleden, drie Israëliërs en een Israëliër met ook de Britse nationaliteit.

Afbeelding

Felicitaties voor eerste vrouwelijke president Mexico

Het Witte Huis heeft de winnares van de Mexicaanse presidentsverkiezingen, Claudia Sheinbaum (61), hartelijk gefeliciteerd met haar historische overwinning in de verkiezingen van zondag.