Spata Waasmunster moest de tweede periodetitel aan KFC Vrasene laten, waarna de ploeg als een kaartenhuisje in elkaar zakte.© Erik Westerlinck

Voetbal  2de provinciale C Sparta Waasmunster

Met een 2 op 27 sluit Sparta Waasmunster de competitie af: “Na het missen van tweede periodetitel lukt er niets meer”

Waasmunster -

Nadat Sparta Waasmunster de tweede periodetitel op een haar na miste, zakte het team van coach Raf Van Overstraeten als een kaartenhuisje in elkaar. “Het is moeilijk te verklaren, maar ik denk niet dat de gemiste periodetitel er iets mee te maken heeft”, zegt T2 Stefaan Staelens.

Dirk Van Bruysel

Sparta Waasmunster stond in februari op een tweede plaats, maar dat de laatste zege nu zou dateren van 11 februari had niemand toen verwacht. “Moesten we het weten, zouden we het roer al lang omgegooid hebben”, zucht Staelens. “Feit is dat we te gemakkelijk doelpunten slikken. We incasseerden er 64 in 29 wedstrijden en dat is veel te veel. We scoorden er ook al 59, maar van dat vlot scoren zagen we de voorbije tien wedstrijden ook niet veel meer. Onze positieve balans die we twintig wedstrijden konden voorleggen is nu negatief geworden.”

“Waarom alles plots tegenzit is moeilijk te verklaren”, gaat Staelens verder. “Weet trouwens dat we in verschillende wedstrijden echt pech hadden. Tegen KFC Heikant-Zele en KSK Grembergen gaven we pas in de slotminuten alles uit handen. Omdat dit de voorbije weken meer en meer voorkomt, is het duidelijk dat de frisheid ontbreekt. De fysieke vermoeidheid laat zijn sporen na. Wil Sparta Waasmunster wedstrijden winnen, dan moet iedereen topfit zijn. Wanneer je zo week na week aan het kortste eind trekt, dan kruipt dat ook in het hoofd. Een gebrek aan vertrouwen is dodelijk.”

Geslaagd seizoen

Al het goede dat Sparta Waasmunster dit seizoen al toonde, lijkt weggesmolten als sneeuw voor de zon. “Wie na twintig speeldagen op de tweede plaats in het klassement staat, heeft een ploeg waar muziek in zit. Een ploeg die niet naar onder hoeft te kijken. We kunnen tegen een stootje want de kloof met de degradatiezone is ruim, maar dat maakt ook dat we ontspannen kunnen spelen. Jammer genoeg is daar in het spelbeeld niet veel van te merken. Maar nog eens: we gaan niemand een steen werpen. Niemand verdient dit. Misschien dat een tikkeltje geluk momenteel ontbreekt. Of dit nu een verloren jaar is? Ik moet toegeven dat het doel voor aanvang van de competitie beter doen was dan vorig seizoen. Toen strandden we, onder meer dankzij winst op de slotspeeldag, op de elfde plaats met 38 punten. Nu doen we alleszins al beter, dus is het seizoen geslaagd. Maar inderdaad jammer dat we geen eindrondeticket hebben, want dat zat er in. Misschien wordt dat iets voor volgend jaar. We houden de groep, spelers en staf, samen en hebben al wat extra versterkingen aangetrokken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER