Drie dode gijzelaars, onder wie Shani Louk, teruggevonden in Gaza

het Israëlische leger en de inlichtingendienst Shin Bet hebben de lichamen van drie overleden gijzelaars gevonden in de Gazastrook. Het gaat om Shani Louk, Itzhak Gelerenter en Amit Buskila, die op 7 oktober aanwezig waren op het Nova festival toen dat door Hamas werd aangevallen.

wver
Bron: Reuters

Volgens woordvoerder Daniel Hagari van het Israëlische leger werden de levenloze lichamen in de nacht van donderdag op vrijdag aangetroffen tijdens een militaire operatie. Israëlische media melden dat ze gevonden zouden zijn in een tunnel van Hamas.

De drie waren op 7 oktober aanwezig op het muziekfestival in de buurt van de grens met de Gazastrook. Hun lichamen werden volgens het leger naar Gaza meegenomen, nadat de slachtoffers nog op het festivalterrein door Hamasmilitanten werden gedood. Op Instagram meldt de familie van Buskila “kapot te zijn van verdriet”.

(Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu reageert op X geschokt op het nieuws. “Ons hart breekt bij zo’n groot verlies.” Hij voegt nog toe dat “we al onze gijzelaars zullen terugbrengen, levend en dood”. “Ik feliciteer onze dappere strijdkrachten die in een vastberaden actie Israëls zonen en dochters naar huis hebben gebracht.”

(Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kort nadat Louk verdwenen was, doken beelden op van de jonge Duits-Israëlische vrouw die bewegingsloos in de laadruimte van een pick-uptruck lag die door Gaza-stad reed. Haar familie had haar op basis van enkele tatoeages kunnen identificeren. Louk werd een van de gezichten van de vele tientallen Israëliërs en buitenlanders die door Hamas ontvoerd werden.

Louk was tijdens de aanval van Hamas aan het feesten op het Supernova-festival, in Re’im, met haar Mexicaanse vriend Orion Hernandez en nog andere vrienden. Aanvankelijk dacht haar familie dat de vrouw ernstig gewond was geraakt. Vervolgens werd een splinter van een schedel gevonden, die na vergelijkend DNA-onderzoek van Louk bleek te zijn. Op 30 oktober meldde Louks moeder Ricarda de dood van haar dochter. De vrouw voerde campagne voor de vrijlating van alle gijzelaars.

(Lees verder onder de foto)

Moeder Ricarda Louk op 17 oktober tijdens een persconferentie met achter haar een foto van haar ontvoerde dochter.© AP

Na een identificatieproces bracht het Israëlische leger de families van de slachtoffers op de hoogte. De vader van Louk liet weten de bekendmaking “moeilijk, maar welkom nieuws” te vinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer