Yuhan Tan zit atletencommissie BOIC voor

Yuhan Tan is de komende vier jaar voorzitter van de atletencommissie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). De Raad van Bestuur van het BOIC kwam maandag bij elkaar en keurde tijdens een vergadering de samenstelling van de atletencommissie goed.

Naast voorzitter Yuhan Tan (30), die als badmintonspeler twee keer deelnam aan de Olympische Spelen, bestaat de atletencommissie uit (in alfabetische volgorde) Jill Boon (hockey), Lionel Cox (schieten), Jolien D’hoore (wielrennen), Joachim Gérard (rolstoeltennis), Tom Goegebuer (gewichtheffen), Ilse Heylen (judo), Maxime Luycx (hockey), Karen Persyn (ski), Evi Van Acker (zeilen), Hans van Alphen (atletiek), Seppe Van Holsbeke (schermen), Dirk Van Tichelt (judo) en Elfje Willemsen (bobslee)

De taak van de atletencommissie bestaat erin de rechten en belangen van de atleten te behartigen en de nodige aanbevelingen te formuleren. Alle leden hebben een mandaat van vier jaar.

Sven Serré is bevestigd als de nieuwe voorzitter van de selectiecommissie van het BOIC. Die bestaat verder uit Dominique Baeyens, Jean-Pierre Delchef, Dominique Gavage, Michel Louwagie, Pascal Mertens, Martine Tossens en een nog door de atletencommissie aan te duiden atleet. De selectiecommissie adviseert de Raad van Bestuur over de samenstelling van de delegaties voor de verschillende multidisciplinaire competities. De RvB neemt daarna de beslissing.

Nog maandag werd de samenstelling van de commissie “officials” goedgekeurd. De commissie behartigt de belangen van deze doelgroep, net zoals de atletencommissie dat doet voor de atleten, en zal geleid door Gwenda Stevens. Onder meer ex-referee Frank De Bleeckere heef er een zitje.

Pascal Mertens tot slot zal het Audit Committee and Investments voorzitten. Dat orgaan onderzoekt de jaarrekeningen van het BOIC.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen