Hilde Oostvogels van Stof & Snit.© Stijn de Koning

NET OPEN. Hilde vult met Stof & Snit gat in lokale markt: “Veel mensen willen zelf kleren naaien”

Kalmthout, Essen -

Hilde Oostvogels opende op de hoek van de Kapellensteenweg en de Bareelstraat een gloednieuwe stoffenwinkel. “Ik merk dat er veel mensen zijn die zelf kleding willen maken of herstellen. Voor hen is Stof & Snit een gat in de markt”, lacht ze.

Stijn de Koning

“Een van de eerste klanten die ik hier ontmoette toen ik openging, kwam rechtstreeks van de naailes”, vertelt Hilde Oostvogels. “In deze regio volgen best veel mensen naailes omdat ze zelf creatief aan de slag willen met stof, draad en hun naaimachine. Wie hier al passeerde, reageert aangenaam verrast. Ze zijn verbaasd over het ruime assortiment stoffen en naaibenodigdheden dat ik hier aanbied.”

Geen postbode meer

“In Kapellen en Mechelen studeerde ik mode en kleding, maar ik had tot nog toe weinig gedaan met mijn diploma. Ik werkte vroeger als verkoopster in kledingzaak Jem’s in Essen, maar het bleef kriebelen om ooit echt iets meer te doen met mijn ervaring als naaister. De laatste zes jaar werkte ik in een totaal andere sector. Ik was postbode, eerst twee jaar in Brecht en vervolgens had ik jarenlang een ronde in Kalmthout. Dat rondbrengen van brieven en pakjes zag ik me niet tot aan mijn pensioen doen”, zegt Hilde. “Hier krijg ik nu de kans om mijn eigen stoffenwinkeltje verder uit te bouwen. En volgens een buurman was dit pand lang geleden ooit nog een postkantoor. Dat kan geen toeval zijn. Een postbode die haar droom kan waarmaken in een voormalig postgebouw.”

Liefde op het eerste gezicht

“Ik woon in Essen, maar ik zocht bewust een pand in Kalmthout om hier ergens mijn eigen zaak te starten. Dit is nog net iets centraler gelegen dan Essen. Toen we hier voor de eerste keer binnenstapten, was het liefde op het eerste gezicht. Ik had meteen een goed beeld van welke kast ik waar wilde zetten en hoe ik mijn naaihoekje om retouches te doen, wilde inrichten. In anderhalve maand tijd had ik alles geregeld, leveranciers gevonden en kon ik van start gaan.”

Hilde tussen haar kleurrijke stoffen.© Stijn de Koning

Wie binnenstapt bij Stof & Snit merkt meteen de kleurrijke stoffen op. “Zie je graag een effen stof of heb je liever iets met een print op?”, schetst Hilde de ruime keuze in haar assortiment. “De bedoeling is om de voorraad nog uit te breiden, maar nu hebben klanten die zelf kledij willen maken voor kinderen of volwassenen al veel keuze. Naast de stoffen bied ik uiteraard ook de zogenaamde ‘fournituren’ of naaibenodigdheden aan. Dat gaat bijvoorbeeld om ritsen, stikzijde, knoppen,…”

“Volgens een buurman was dit pand lang geleden een postkantoor. Dat kan geen toeval zijn. Een postbode die haar droom kan waarmaken in een voormalig postgebouw”

Hilde Oostvogels

Stof & Snit

“En ik heb ook een kast vol modebladen die ik verkoop. Hierin vinden de mensen inspiratie, patronen en leuke weetjes over modetrends”, geeft Hilde Oostvogels van Stof & Snit nog mee.

Bij Stof & Snit vind je ook alle naaibenodigdheden.© Stijn de Koning

Stof & Snit, Kapellensteenweg 348, Kalmthout, stofensnit.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER