© Leen Van de Sande

Politie voert controles uit met ANPR-camera: “Zeven chauffeurs staande gehouden met onbetaalde snelheidsboetes”

Bonheiden/Duffel/Sint-Katelijne-Waver/Putte -

Politiezone Bodukap heeft de voorbije dagen verschillende verkeerscontroles gehouden. Bij een van de acties liepen verschillende bestuurders tegen de lamp omdat ze een snelheidsboete nog niet hadden betaald.

Afgelopen dinsdag organiseerde de verkeersdienst van de lokale politie Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte) een actie met inzet van een ANPR-camera. “Het ging om een actie die we samen met de collega’s van politiezone Lier uitvoerden. 23 voertuigen werden grondig gecontroleerd en we betrapten zeven bestuurders die nog een openstaande snelheidsboete hadden staan. Goed voor een bedrag van bijna 3.000 euro. De openstaande bedragen werden ter plaatse geïnd”, zegt Lies Verreet van de politie. “Daarnaast betrapten we ook een bestuurder die zijn gordel niet droeg en namen we een opgedreven bromfiets in de beslag.”

Dat laatste had de politie zondag ook al gedaan in Duffel. Toen kon een man worden gevat wiens bromfiets een topsnelheid van maar liefst 175 kilometer per uur haalde.

LEES OOK. Bromfietser geklist die vlucht voor politie, rollentestbank wijst uit dat bromfiets topsnelheid heeft van 175 km/u (!)

Ook vorige week hield de politie al controles met de ANPR-camera. “Zo betrapten we een auto met geschrapte nummerplaten, twee bestuurders die gelinkt waren aan inbreuken op de drugswetgeving, een niet verzekerde wagen en konden we een bestuurder staande houden die nog een rijverbod moest ondergaan.”

Heel wat controles dus op het grondgebied van de zone Bodukap. “Maar die controles blijven wel broodnodig. Dat bewijzen de resultaten”, pikt korpschef Jelle Cotemans in. “We zullen ook in de toekomst blijven inzetten op gerichte controles. En dan gaat het niet alleen om verkeersacties maar ook om gerechtelijke acties. ”  (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners