Heruitgave van Australian Open-finale tussen Medvedev en Sinner in Miami

in Melbourne mocht Sinner na hun duel de trofee in de lucht steken.© AFP

De Italiaan Jannik Sinner en de Rus Daniil Medvedev, respectievelijk de nummers drie en vier van de wereld, hebben zich geplaatst voor de halve finales van het Masters toernooi in Miami. Het is een heruitgave van de finale van de Australian Open, twee maanden geleden, toen gewonnen door Sinner.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Het 22-jarige Italiaanse tweede reekshoofd haalde het in de kwartfinales van de Tsjech Tomas Machac (ATP 60) in twee sets met 6-4 en 6-2. De partij duurde een uur en 33 minuten. Wat later was Medvedev in twee sets te sterk voor de Chileen Nicolas Jarry (ATP 23): 6-2 en 7-6 (9/7). Het duel tussen Sinner en Medvedev wordt een heruitgave van de finale van de Australian Open van begin dit jaar. Toen trok Sinner aan het langste eind.

Sinner verloor vorig jaar uitgerekend tegen Medvedev zijn tweede finale op drie deelnames in Florida. In 2021 was de Pool Hubert Hurkacz hem te slim af, in 2022 strandde hij in de kwartfinales.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alexandrova laatste halvefinaliste bij de dames

De Russin Ekaterina Alexandrova (WTA 16) heeft zich als vierde en laatste geplaatst voor de halve finales in Miami.

In de kwartfinales ging Alexandrova in drie sets voorbij de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA 5): 3-6 en twee keer 6-4. Alexandrova nam eerder in haar vierde ronde de maat van de Poolse nummer een van de wereld Iga Swiatek.

Eerder verzekerden de Kazachse Elena Rybakina (WTA 4) en de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA 32) zich ook al van een plek in de halve finales. De 24-jarige Rybakina knokte zich in drie sets (7-5, 6-7 (4/7) en 6-4) voorbij de Griekse Maria Sakkari (WTA 9). De tien jaar oudere Azarenka had eveneens drie sets (7-6 (7/4), 1-6 en 6-3) nodig om zich voorbij de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 68) te werken. Danielle Collins (WTA 53) ging dan weer in twee sets voorbij de Française Caroline Garcia (WTA 27): 6-3 en 6-2. Bij de laatste vier staat zij tegenover Alexandrova.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen