Ga naar de inhoud

Julie Allemand is 3 à 4 maanden out met enkelblessure: "Olympische Spelen hangen af van revalidatie"

 do 28 maart 2024 10:53
" "
Julie Allemand moet haar WNBA-avontuur al opbergen, de Spelen halen wordt een race tegen de klok.

Slecht nieuws voor Julie Allemand en de Belgian Cats. De spelverdeelster liep in een wedstrijd met ASVEL Lyon een zware enkelblessure op. Ze moet onder het mes en is 3 à 4 maanden out. Haar WNBA-uitstap kan ze vergeten. "Julie klinkt strijdvaardig en niet negatief. Ze panikeert niet", stelt Sven Van Camp van de nationale ploeg.

De rest van het seizoen zit erop voor Julie Allemand, bracht een communiqué van de Belgische bond vanochtend naar buiten.

In de Franse competitiewedstrijd tegen Saint-Amand raakten de ligamenten van de enkel van de 27-jarige sterkhouder flink geblesseerd.

"In samenspraak met de medische staf van Lyon en die van de Belgian Cats zal ze volgende week een operatie ondergaan", luidt het. "Ze staat voor een revalidatie van 3 tot 4 maanden. Ze kan daarbij rekenen op de begeleiding van beide partijen."

Het zit Allemand niet mee: begin februari sukkelde ze ook al met haar knie en miste ze de openingspartij van het olympisch kwalificatietoernooi in Antwerpen. 

Ze was er in de tweede partij tegen Senegal wel weer bij en droeg meer dan haar steentje bij in de zege én kwalificatie voor de Spelen.

We hebben het volledige vertrouwen in de medische omkadering én in de keiharde werkethiek die Allemand zo kenmerkt.

Sven Van Camp, High Performance Manager Belgian Cats

Die dreigt ze nu te missen. Op 29 juli openen de Belgian Cats hun olympisch toernooi tegen Duitsland, gevolgd door België-VS op 1 augustus en Japan-België op 4 augustus.

De Cats mikken op een medaille op de Spelen, als Europese kampioen willen ze alvast beter doen dan op de vorige Spelen, toen ze in de kwartfinale erg nipt werden gewipt door Japan.

Allemand wilde zich met een nieuw WNBA-avontuur klaarstomen voor die belangrijke Olympische Spelen. Maar de LA Sparks moet ze schrappen.

Het wordt een race tegen de klok. "Haar deelname in Parijs zal volledig afhangen van de revalidatie", rekent Sven Van Camp, High Performance Manager van de Cats.

"Maar we gaan niet speculeren, want dat is heel gevaarlijk in topsport. We hebben alle vertrouwen in de beide medische omkaderingen en eveneens in de keiharde werkethiek die haar zo kenmerkt."

"We duimen samen met haar én de hele Belgian Cats-familie voor het beste scenario, maar de absolute prioriteit is een volledige revalidatie."

(lees voort onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Niet panikeren"

Het nieuws was even slikken voor de entourage van de Cats. "Iedereen weet dat Julie belangrijk is voor ons team."

Van Camp wil het nog niet meteen dramatiseren. "Het is momenteel voor ons een zorg, nog geen klap. Omdat er nog tijd is en we goeie hoop mogen hebben. Als dit nieuws een maand voor de Spelen kwam, zouden we eerder van een klap spreken."

"Dat moeten we nu nog niet zeggen. We mogen hoopvol zijn. We gaan niet panikeren. Julie heeft helaas al wat ervaring met blessures. Zij zal zeker ook niet panikeren." 

Van Camp heeft Allemand gehoord: "Ze communiceert zeer goed met ons  om al die zaken af te stemmen. Ze klinkt strijdvaardig, zeker niet negatief."

"Maar ze wil ook niet op de zaken vooruitlopen, noch in de negatieve, noch in de positieve zin. Daar is ze op en top professional in."

Gerelateerd: