Robbe Ghys en Kenny De Ketele.
Volledig scherm
Robbe Ghys en Kenny De Ketele. © BELGA

Kenny De Ketele en Robbe Ghys beginnen als leiders aan slotdag Zesdaagse van Gent

2 reacties

  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Dat de beste mogen winnen.
  • Marleen Devuyst

    5 jaar geleden
    Fantastisch schouwspel gisterenavond
  1. “Doen wat niemand kan, was Pantani’s dwangmatige lot. Het heeft hem op korte termijn genekt”
    PREMIUM
    2

    “Doen wat niemand kan, was Pantani’s dwangmati­ge lot. Het heeft hem op korte termijn genekt”

    Zaterdag gaat de 107de Ronde van Italië van start. Met op zondag al meteen aankomst op Oropa. Het doet onze analist Michel Wuyts terugdenken aan de Giro van 1999. Een Giro waarin Marco Pantani, temidden dolgedraaide tifosi, naar de winst ‘vloog’ in Oropa na een onwaarschijnlijke remonte. Om dan enkele dagen voor het einde als een dief uit de nacht te verdwijnen uit de ronde van zijn land wegens een te hoog hematocrietgehalte. “Op dat moment verdween de buitensporige verwachting die Pantani ver over limieten dreef en hem finaal uit het wiel reed.”
  2. Na de gedwongen reset staat Arnaud De Lie voor zijn rentree: “Cru gezegd: of hij dit jaar een koers wint of niet, telt voor ons niet”
    PREMIUM
    4

    Na de gedwongen reset staat Arnaud De Lie voor zijn rentree: “Cru gezegd: of hij dit jaar een koers wint of niet, telt voor ons niet”

    Een 90ste plaats in Gent-Wevelgem was de druppel te veel. En dus trok Lotto-Dstny de stekker uit het voorjaarsprogramma van Arnaud De Lie (22). De Lie moest eerst rusten (twee weken), dan trainen (in Nice) en dan pas weer koersen. Komende zondag, na vijf weken zonder koers, maakt hij zijn rentree in de Famenne Ardenne Classic. Wat mogen we verwachten van De Lie? En wat verwachten ze bij zijn team zelf? “We zeggen: probeer maar, we zien wel hoe het gaat.”