© jw

Buurtwinkels wapenen zich met thuisleveringen tegen supermarkten

Beedrop lanceert in vier gemeenten van de Rupelregio zijn 56ste thuisleveringsdienst in Vlaanderen. Online bestellingen bij een aantal voedingswinkels in Niel, Hemiksem, Schelle en Aartselaar worden zo gratis thuis bezorgd.

jw

Winkeliers uit vier gemeenten van de Antwerpse zuidrand stappen samen in het systeem van thuisleveringen dat ruim een jaar geleden door het technologiebedrijf Beedrop uit De Pinte werd opgezet. Klanten die online bij hen boodschappen plaatsen, kunnen die gratis bij hen thuis laten afleveren.

Omdat de deelnemende winkeliers samen over een uitgebreid assortiment aan voedingswaren beschikken, kunnen ze zo beter concurreren met de grote supermarkten.

In het lijstje van deelnemende winkeliers staan De Groentuin, Brouwerij De Klem, Van Loock Vishandel, Hoevewinkel Jamico, Dranken Volkswelvaart, Kazen Tim, Chocolaterie Soetkin, Soe- prème, Biobieren Warmenbol, Slagerij De Vos-Van Brussel en Leonidas Aartselaar-Le Chocolat. Bij hen kan je 24/7 via pc, tablet of smartphone kiezen uit een zeer uitgebreide waaier van verse producten.

“De bestellingen worden thuis geleverd, temperatuurgevoelige producten worden gekoeld thuis gebracht”, zegt Stefan Van Overbeke, zaakvoerder van Beedrop. “Met dit systeem geen parkeerproblemen, wachtrijen aan de kassa of gesleur met bakken drank. De klant betaalt online of aan de koerier.”

De voorwaarde die Beedrop de handelaars oplegt, is dat de prijzen dezelfde zijn als in de winkel, wat betekent dat de levering dus gratis is. De leveringen gebeuren op dinsdag en vrijdag. Ook leeggoed wordt opnieuw meegenomen.

“Uit onderzoek blijkt dat deze vorm van collectief boodschappen doen ruim 50% minder CO2- uitstoot betekent”, stelt Van Overbeke. “Online shoppen is de toekomst.”