De hagen in de voortuin zijn aangetast door de buxusmot.© rr

Inwoners kunnen meedenken over heraanleg voortuin bibliotheekgebouw

Hoogstraten -

De hagen in de voortuin van de hoofdbibliotheek in de Lindendreef zijn aangetast door de buxusmot. Daarom komen er nieuwe aanplantingen.

Dat de buxusmot zich goed thuis begon te voelen in het siergroen bij de bibliotheek werd vorig jaar al duidelijk. Intussen is duidelijk dat alle buxushagen best verwijderd worden. “Dit biedt ook een kans om de voortuin heel anders in te vullen”, klinkt het bij het stadsbestuur van Hoogstraten. “We kunnen het siergroen omvormen in functioneel groen en de voortuin voorzien van functies die er nu niet zijn. Zo kan de tuin een verlengstuk worden van de werking van de bibliotheek, een gezellige plek om te ontmoeten, lezen en ontspannen.”

De medewerkers van de bibliotheek hebben al ideeën, maar de stad geeft ook inwoners de kans om suggesties te doen. Iedereen kan bij het onthaal van de bibliotheek een plannetje van de voortuin vragen om zijn of haar ideeën op te schetsen. Voorstellen kunnen ingediend worden tot 31 mei. In juni buigt het stadsbestuur zich over de ingediende voorstellen. De bedoeling is om de haalbare suggesties samen te voegen in een plan om in de tweede helft van het jaar de voortuin opnieuw aan te planten. Ideeën mogen ook gemaild worden naar bibliotheek@hoogstraten.be. (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners