De werkgroep blijft liever achter de schermen.© rr

Fietsbieb opent een uitleenpunt in Grobbendonk

Grobbendonk -

Vanaf volgende week kun je ook in Grobbendonk naar de fietsbieb. In een fietsbieb huur je voor een zacht prijsje een jaar lang een kinderfiets die tiptop in orde is. De organisatie draait op vrijwilligers.

Ouders weten het al langer. Een kind ontgroeit zijn fietsje niet alleen bijzonder snel, ook de druk om geregeld met een andere tweewieler uit te pakken, neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen. Ook al vind je op een rommelmarkt vlot een leuk tweedehands fietsje, vaak komen er wat kosten aan te pas vooraleer zoon of dochter veilig de baan op kan.

Leden van de Fietsbieb hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zij kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. Is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modelletje? Wel, dan mogen leden de geleende fiets inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Een heel jaar lang en zelfs langer als je ook de volgende jaren bij de Fietsbieb aangesloten blijft.

Het lenen van een fiets kost 20 euro per jaar. Wie leent, betaalt ook een waarborg van 20 euro maar die wordt teruggebetaald als de fiets is goede staat weer wordt afgeleverd. Op zondag 28 april opent Fietsbieb Grobbendonk om 14 uur haar deuren. Je kan vanaf dan terecht in de Fietsbieb tijdens het maandelijkse openingsmoment op de eerste zaterdag van de maand tussen 9 en 11 uur in de Bergstraat 43 in Grobbendonk. (mph )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners