© REUTERS

Baby die met keizersnede geboren werd nadat moeder om het leven kwam bij bombardement in Gaza, is overleden

De baby die afgelopen weekend in Gaza via een keizersnede ter wereld kwam toen haar moeder al overleden was, is nu ook overleden. Dat melden verschillende media.

SGG

Baby Sabreen al-Sakani werd zondag iets na middernacht via een keizersnede in de wereld gebracht in het Rafah ziekenhuis. Haar moeder was zeven en een halve maand zwanger toen een Israëlische raketaanval haar huis bombardeerde zaterdagavond. Zij lag op dat moment samen met haar echtgenoot en hun driejarige dochter te slapen.

De drie overleefden de aanval niet en werden in het ziekenhuis doodverklaard. Maar dokters hadden de hoop voor de baby nog niet opgegeven. De dokters konden het kindje via een keizersnede ter wereld helpen. Er werd onmiddellijk reanimatie gestart en het kindje kreeg zuurstof toegediend. Na een tijdje bleken hun acties niet voor niets te zijn geweest. Het kindje, dat slechts 1,4 kilogram woog, werd meteen in een incubator gelegd.

Even leek het goed te gaan met het kleine meisje. Ze leek sterker te worden. Maar ze werd bijna twee maanden te vroeg geboren. Haar longen waren daardoor nog niet volledig ontwikkeld en ze werd daardoor geboren met de longaandoening hyaliene membranenziekte.

In de afgelopen dagen was het voor haar longen te moeilijk geworden om voldoende zuurstof op te nemen. Donderdag, nog geen week na haar geboorte, stierf het meisje. Het kindje werd begraven naast haar moeder, naar wie ze ook vernoemd is.

© via REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer