de rode loper

George Clooney vindt de weg naar het theater terug

George Clooney.© ap

Wie in BV-land of Hollywood vertoeft, op de rode loper of in de wandelgangen, komt al eens op bezoek in deze rubriek.

Sven de Leijer ondekt weer quizzen

De agenda van Philippe Geubels liet het niet toe om het nieuwe seizoen van Ik heb het u letterlijk juist gezegd te presenteren. En dus is er gezocht naar een waardige vervanger. “We hebben een nieuwe presentator nodig, en dan liefst een kleine kale die een quiz kan presenteren, zodat de overgang niet te bruusk is”, zegt Geubels. De keuze viel op Sven de Leijer.

In Ik heb het u letterlijk juist gezegd gaan elke week vier deelnemers de strijd aan met hun kortetermijngeheugen, want alle antwoorden worden in de quiz ergens gegeven of getoond. Stand-upcomedian Jade Mintjens is opnieuw van de partij als voorzitster van de vragenmakers. In 2019 presenteerde De Leijer al op Eén de quiz Donderen in Keulen. Hij was ook meermaals gastvragensteller en jurylid in De slimste mens ter wereld.

Sven de Leijer.© Dirk Vertommen

George Clooney herontdekt theater

Hij speelde in zijn jonge jaren in het theater, maar dan op bescheiden niveau. Nu, op zijn 63ste, maakt acteur George Clooney zijn debuut op Broadway. Hij staat er op de planken in een bewerking van Good night, and good luck, een film waarin hij bijna twintig jaar geleden de hoofdrol voor zijn rekening nam. “Ik ben vereerd”, aldus Clooney. “Het is de kunstvorm en locatie waar elke acteur van droomt.”

In de film speelde Clooney de rol van Fred W. Friendly. Maar voor de toneelversie kruipt hij in de huid van Edward R. Murrow. Het stuk vertelt het waargebeurde verhaal van journalist en presentator Murrow, die zeventig jaar geleden stevige kritiek kreeg wegens vermoedelijk communisme.

Olivia Colman blijft weg uit Heartstopper

De makers van de Netflix-serie Heartstopper hebben bevestigd dat er een derde seizoen in de maak is. Minder goed nieuws: Olivia Colman (50) keert niet terug in de serie. In de eerste twee seizoenen speelde ze de moeder van hoofdpersonage Nick Nelson. Door een probleem met de filmschema’s en haar agenda kan ze niet meedoen in het nieuwe seizoen. Olivia is zwaar teleurgesteld. “Ik kan nummer drie niet spelen. Ik pas er niet in. Ik voel me er verschrikkelijk over”, meldt ze aan Forbes. (gvds, tove)

Olivia Colman.© imago/landmark media