Flatgebouw Charkiv getroffen door aanval, veel gewonden

Nieuws
Zeker vijftien mensen zijn gewond geraakt door een aanval in het centrum van Charkiv, de tweede stad van Oekraïne. De autoriteiten zeggen dat een flatgebouw is geraakt.
anp
dinsdag 14 mei 2024 om 17:08
Afbeelding
beeld anp

Het is nog onduidelijk wat voor wapen is gebruikt. Reddingswerkers zoeken nog naar slachtoffers, meldt de burgemeester van de stad. Op een andere locatie zou brand zijn uitgebroken door een aanval.

Charkiv ligt in de buurt van de grens met Rusland en is vaker getroffen door Russische aanvallen. Die zijn de afgelopen maanden wel steeds heviger geworden. Rusland voert sinds eind vorige week ook een offensief uit in de gelijknamige regio.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zuid-Korea zendt weer propaganda uit aan grens met Noord-Korea

Zuid-Korea start opnieuw met uitzendingen aan de grens met Noord-Korea, meldt de Nationale Veiligheidsraad. Die propaganda is een reactie op de ballonnen met vuilnis die Noord-Korea de grens over blijft sturen.

Afbeelding

Europese ruk naar rechts in de maak, maar impact onzeker

Het gros van de pakweg 360 miljoen kiezers in de Europese Unie kan zondag zijn stem uitbrengen voor een nieuw Europees Parlement. Opiniepeilers verwachten een ruk naar rechts, zoals in Nederland zich al voltrok met de recente klinkende verkiezingsuitslagen van de PVV.

Afbeelding

Interim-premier Haïti opgenomen in ziekenhuis

De onlangs benoemde interim-premier van Haïti, Garry Conille, is opgenomen in een ziekenhuis. Volgens het lokale radiostation Radio Metronome werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij onwel was geworden.

Afbeelding

Kindertransporten vanuit Kamp Vught herdacht

Op het buitenterrein van Nationaal Monument Kamp Vught worden de kindertransporten van juni 1943 herdacht. Op 6 en 7 juni werden bijna 1300 joodse kinderen gedeporteerd naar het vernietigingskamp Sobibor in het bezette Polen.

Afbeelding

Stil protest MH17 met lege stoelen voor Russische ambassade

De Werkgroep Waarheidsvinding MH17 houdt zondag voor de zevende keer een stil protest in Den Haag. Net als voorgaande jaren plaatst de werkgroep 298 lege stoelen tegenover de Russische ambassade.

Afbeelding

Na exitpolls komen nu de uitslagen voor Europese verkiezingen

Voor een aantal politieke partijen wordt het zondag nog een paar uur nagelbijten, wachtend op de voorlopige uitslagen van de Europese verkiezingen.