Direct naar artikelinhoud
Versnick

Versnick overweegt voorzitterschap Elia (83.000 euro per jaar)

Geert VersnickBeeld Thomas Sweertvaegher

Nog tot 4 oktober blijft Geert Versnick (Open Vld) politicus. Wat hij daarna gaat doen, is nog niet duidelijk. In een interview in De Morgen laat hij uitschijnen dat hij wel voorzitter wil worden van netbeheerder Elia. Een job met een loonfiche van 83.000 euro.

Op de vraag wat hij na zijn ontslag als Oost-Vlaams gedeputeerde gaat doen, antwoordt Versnick dat hij daar "eens goed over zal nadenken. Er is plots wat ruimte vrijgekomen in mijn agenda".

Op de suggestie dat het voorzitterschap van netbeheerder Elia door de geleden reputatieschade hem wellicht niet gegund is, blijft Versnick opvallend op de vlakte. "Ik vind intussen ook dat de voorzitter van een beursgenoteerd bedrijf zoals Elia beter geen actief politicus is. Sowieso is het geen wijs plan om al op voorhand af te spreken wie wanneer een zittende voorzitter gaat opvolgen."

Of hij dan voorzitter wordt, nu niets hem nog in de weg staat?"Schrijf: lacht", klinkt het opvallend vage antwoord. Versnick lijkt dus nog steeds ambitieus.

Momenteel heeft Elia een interim-voorzitter. Versnick is ondervoorzitter. In mei probeerde de liberaal al om voorzitter te worden. Toen mislukte dat, maar wie weet probeert hij het binnenkort opnieuw. Afgelopen jaar kreeg de voorzitter van Elia een vergoeding van 83.000 euro.

Lees het volledige interview met Geert Versnick hier.