Politieoptreden na diefstal roept vragen op bij oppositiepartij

Het politieoptreden na een diefstal op klaarlichte dag in Kessel (Nijlen) is in het verkeerde keelgat geschoten bij de N-VA, dat zich afvraagt of kleine diefstallen wel een prioriteit zijn van de politie.

Bert Provoost

N-VA-oppositieraadslid Marleen Dobbeleir haalde in de gemeenteraad van dinsdag een voorval aan van vrijdagnamiddag 1 december. ”Toen gebeurde in Kessel een diefstal op klaarlichte dag met getuigen. Een buurtbewoner probeerde de dief staande te houden en deed teken naar een politiecombi, maar deze reed door. Na telefonisch contact met de politie kwam er na een half uur een combi ter plaatse. Inmiddels was de dader uiteraard niet meer te zien. De politie maakte gewag dat ze weinig konden doen, omdat er geen sprake was van bendevorming. Ze deden evenmin moeite om de dader te gaan zoeken”, schetst Dobbeleir de feiten zoals die haar ter ore zijn gekomen.

“We vragen ons af of kleine diefstallen dan niet aangepakt worden? Het buurtinformatienetwerk kon blijkbaar ook niet ingeschakeld worden omdat bepaalde vormvereisten niet in orde waren”, aldus het raadslid.

Burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) zegt dat hij de bewuste feiten intern laat onderzoeken door de politie. “Zolang dat onderzoek bezig is, is het niet opportuun om daar verklaringen over af te leggen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER